14 millió forint a kiemelt civil egyesületeknek


2018-05-09 20:19:58  | cikk: HuHa  | 


14 millió forint a kiemelt civil egyesületeknek főképe
Ma délelőtt írták alá a város kiemelt civil egyesületei idei évi támogatási szerződésüket a Városházán. Az önkormányzat évek óta meghívásos pályázaton keresztül támogatja azokat az egyesületeket, melyek tevékenysége kiemelkedő, fontos szerepet vállalnak a város közéletében, kulturális életében és olyan rendezvénnyel gazdagítják a település életét, melynek jelentősége a város határain is túlnyúlik. A támogatási összegekről a benyújtott pályázatok alapján a polgármester jogosult dönteni, ezt a hatáskört a képviselő-testület ruházta rá a városvezetőre.
Áldozó Tamás polgármester döntött a kiemelt civil egyesületek támogatásáról

-Az idei évben 15 millió forintos keret állt rendelkezésre a kiemelt civil egyesületek működésének és rendezvényeinek támogatására, a pályázatra hét szervezetet hívtunk meg - közölte Áldozó Tamás, hozzátéve, 14 millió 250 ezer forint pályázati összegről határozott a közelmúltban. A benyújtott pályázatokban szereplő támogatási kérelmek teljes összegét indokoltnak látta, döntését ez alapján határozta meg.
Ma írták alá a támogatási szerződést a kedvezményezettek

A legtöbb támogatást - 5 millió forintot - a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete kapta, ők működési költségeik mellett a nyári fúvósfesztivál megrendezésére fordítják a kapott összeget. A Hagyományok Hegye Egyesület 1,5 millió forint támogatási összeget nyert el, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület költségvetéséhez 3 millió forintos önkormányzati támogatást kapott, a Pápa Városi Polgárőrség munkáját 1 millió forinttal segíti a város, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete 750 ezer forint forráshoz jutott a pályázaton, a Pápai Lovas Club pedig 2 millió forintot kapott a hétvégi Lovas Majális megrendezéséhez. Egy új szervezet is szerepelt idén a meghívottak között, ez a Pápa és környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület, mely 1 millió forint támogatást nyert el a zsidó kulturális napok megrendezésére. A polgármester úgy fogalmazott, a civil szervezet méltó emléket állít a programmal a város rendkívül gazdag zsidó kulturális örökségének.
Működési költségek fedezésére és rendezvények szervezésére fordíthatják a támogatást

A pápai fúvósok egyesületének elnöke, Mógor-Schmidt Katalin érdeklődésünkre elmondta, az egyesület működési költségeihez és a Csináljuk a fesztivált című rendezvényükhöz járul hozzá az önkormányzattól kapott támogatás.
-Második alkalommal rendezzük meg a fesztivált. A város vezetése is kérte, hogy folytassuk a két évvel ezelőtti kezdeményezést és a közönség is várja a rendezvényt. Évente nem tudjuk bevállalni, hiszen ez egy hatalmas program, de kétévente megrendezzük. Így idén július 18-21. között ismét lesz fúvósfesztivál a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesületének szervezésében.
Az elnök hozzátette, érdekes a történetük, hiszen két évvel ezelőtt újraalakulásuk 70. évfordulóját ünnepelték a fesztivállal, Horváth Adrián karnagy azonban a zenekar történetének feldolgozásakor olyan írásos forrásra bukkant, mely igazolja, hogy a pápai fúvósok az idei évben 100 évesek.
-A fesztiválon ismét szerepelnek székelykeresztúri barátaink, vendégünk lesz egy olasz zenekar, két alföldi fúvósegyüttes is érkezik, az egyik Békésről, a másik Kiskőrösről és a téti fúvószenekar is csatlakozik hozzánk.
A hat zenekar részvételével zajló fesztiválon a Pápai Fúvószenekar is ad önálló koncertet, és ismét lesz összzenekari műsor, melyen a kétszáz zenészt negyvenfős kórus - a Bárdos Lajos Vegyeskar - vokálja kísér és az idei újévi koncert két énekese is fellép. Az összezenekari műsor az évekkel ezelőtt hatalmas sikert aratott Abba Show lesz - tudtuk meg.
A pápai fúvósok idén újra csinálják a fesztivált - tudtuk meg Mógor-Schmidt Katalintól

Az önkormányzat a kiemelt civileken kívül a sportegyesületeket már támogatta 40 millió forinttal az idei évben, de a polgármesteri keretből is több szervezet részesült támogatásban. Így többek között a Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara Egyesület, a vakok és gyengénlátók pápai szervezete, a Bástya Sportegyesület és a Balla DSE.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!