Európai Babahordozó Hét - Programok Pápán is


2018-05-08 22:30:20  | cikk: ha  | 


Európai Babahordozó Hét - Programok Pápán is főképe

2018. május 7. és 13. között egész Európa ünnepli a babahordozást. A kicsik (és a nagyobbacskák) testközelben való hordozása azon túl, hogy szabaddá teszi a szülő kezét, számos előnnyel jár: segítheti az igény szerinti szoptatást, erősíti a kötődést és a hordozott babák rendszerint nyugodtabbak. Így érthető hát, hogy a hordozókendő egyre népszerűbb - ezt célozza meg a nemzetközi hét, melyhez számos hazai civil szervezet is kapcsolódott.

A klub vezetője Csehné Győrfi Éva és kislánya, Málna

Pápán nemrégiben alakult meg a Kötődő szülők klubja. A Cseh család Egerből költözött Bakonyszűcsre. Az édesanya Egerben tagja volt a babahordozós közösségnek, ahol nagyon jól érezte magát, remek csapat kovácsolódott a mamákból, babákból. Épp ezért gondolt egyet és Pápán is elkezdte megszervezni a klubot. Csehné Győrfi Éva megkereste a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központot és az intézmény segítségét kérte a csoport működéséhez. Müller Orsolya művelődésszervező lett a kapcsolattartó, mint mondta, örömmel fogadták a civil kezdeményezést és helyet biztosítanak a rendszeres foglalkozásokhoz. A Kötődő szülők klubja minden hónap második és negyedik hétfőjén tartja összejöveteleit 9-12 óráig a Huszár Közösségi Házban.

Az Európai Babahordozó Héthez a frissen alakult csoport is csatlakozott. Ennek a témának szentelték hétfői klubfoglalkozásukat, ma pedig a Fő térre várták az érdeklődőket, ahol Kanga Training bemutató volt, aztán a kis csoport felkerekedett, a babák és a mamák közösen indultak hordozós városnéző sétára. Az útvonaltervben szerepelt többek közt az Erzsébet liget és a Kópé-Vár is. Ezen a héten még május 11-én pénteken várják az érdeklődőket közös fagyizásra, beszélgetésre és játékra a Fő téren 16 órától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!