A kis Mukk története elevenedett meg a Pegazus Színházban


2018-05-08 20:50:57  | cikk: Babos Petra  | 


A kis Mukk története elevenedett meg a Pegazus Színházban főképe
A Pegazus Színház idei harmadik, s egyben utolsó gyermekbábszínházi bérletes előadáshoz érkezett. Ezúttal a kis Mukk történetét vitték színpadra a társulat kiváló színészei.
A kis Mukk a világirodalmi klasszisok közé tartozik, Wilhelm Hauff írása. A történet a meseirodalomban az epikusabb mesék közé sorolható, a mondandója a cselekményen túl rendkívül sok szöveget igényel. Így egy egészen más hangulatú előadás születik, ami nem baj, hiszen a Pegazus célja, hogy sokszínű legyen.
-Nagy örömünkre, a gyerekek szeretik a történetet. A kis Mukknak is megvan az a mondandója, ami örökérvényű, vagyis a bátorság, a jószívűség és a kitartás.
A kis Mukk című zenés bábjáték Sarkadi Nagy László tervezői munkáját, rendezését dicséri, a történetet Gracza Virág, Katona Anikó, Valler Kata és Végh Zsolt kelti életre. A zeneszerző Kövi Szabolcs, az előadás június elejéig lesz műsoron.
A Pegazus Színházban a következő évad bérletes műsora is összeállt, amiben a Grimbusz, az Almárium mesék, valamint A csillagszemű juhász című bábjátékokat láthatja a gyermekközönség. A Grimbusz az egyik nagy sikerű Pegazus-előadás, a Pitypang Cirkusz újabb felvonása lesz, míg az Almárium mesék három jól ismert történetből (A kiskondás, A békakirály, a Mindentlátó királykisasszony) áll majd. Végh Zsolt felhívta a figyelmet a hagyományos gyermeknapi rendezvényükre is, amely az idén május 26-án lesz a társulat Szent István úti épületében.
A nyári hagyományos gyermekfesztivál, a Pegazus Parádé idén a szerencse jegyében zajlik július 13-án és 14-én. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!