Hazai pályán biztosíthatjuk be a bennmaradást


2010-05-14 10:13:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hazai pályán biztosíthatjuk be a bennmaradást főképe
Szombaton a Soproni Liga 28. fordulójára kerül sor, melyen a Lombard Pápa 18 órától Paks együttesét fogadja a Perutz stadionban. Igazi hatpontos találkozó lesz a holnapi, hiszen a győztes újabb egy évvel meghosszabbítja első osztályú tagságát. Az előjelek a hazaiaknak kedveznek, hiszen amellett, hogy eltörölték Véber eltiltását, visszatér Rajnay Attila és Heffler Norbert is. Ugyanakkor a pápai mester nem számíthat Dlusztus András mellett Bali Péterre, utóbbi a keddi edzésen szenvedett térdsérülést, szerencsére az első vizsgálatokból kiderült, hogy nincs szalagszakadás, tehát műtétre nem kell, hogy sor kerüljön. A csapatnak - természetesen mindig – szombaton különösen nagy szüksége van a 12. emberre, vagyis a szurkolókra, a minél nagyobb buzdítás érdekében a vezetőség úgy döntött, hogy a találkozót ingyen tekinthetik meg a drukkerek. A visszatérő Véber szerint a győzelmen kívül más eredmény szóba sem jöhet.
- A győzelemnek rendeltük alá az egész hetet. Nincs miről beszélni, nem adhatunk kegyelmet a Paksnak. Aki játszik, annak a szívét- lelkét ki kell tennie szombaton, sanszot sem, szabad adnunk az atomvárosiaknak még a pontszerzésre sem.
Lisztes Krisztián, a paksiak középpályása optimistán várja a találkozót, hiszen múlt héten győztes gólt szerzett a Diósgyőr ellen.
- Nem zavar a tét, ugyanis már sokszor voltam hasonló helyzetben éppen aktuális csapatommal, az újabb élet-halál mérkőzésen egy pillanatra sem szabad kihagyni és akkor komoly esélyünk lehet a győzelemre.

Várható kezdőcsapat:
Lombard: Szűcs - Venczel, Tóth, Farkas, Rajnay - Varga, Gyömbér, Heffler - Abwo, Bárányos, Szabó
Paks: Kovács A., Horváth L., Éger, Fiola, Völgyi B., Tóth, Böde, Sipeki, Vayer, Kiss T., Tököli

A hétvége programja:
május 14., péntek
19:00 Videoton - Vasas
május 15., szombat
15:00 DVTK - FTC
17:30 Újpest - DVSC-TEVA
18:00 Honvéd – Nyíregyháza
18:00 KTE-Ereco - Kaposvár
19:00 Győr - MTK
május 16., vasárnap
17:30 Haladás – ZTE

A bajnokság állása:
1. DVSC-TEVA 61
2. Videoton FC 57
 3. Győri ETO 50
4. Újpest FC 48
5. ZTE FC 46
6. MTK Budapest 40
7. Ferencvárosi TC 35
8. Haladás 34
9. Budapest Honvéd 34
10. Kaposvár 31
11. Vasas 31
12. Lombard Pápa 29
13. KTE-Ereco 28
14. Paksi FC 28
15. Nyíregyháza 25
16. DVTK 16


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!