Újabb példakép látogatta meg a judo-növendékeket


2018-05-08 15:29:24  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újabb példakép látogatta meg a judo-növendékeket főképe
A Pápai Judo Akadémia meghívására Pápára látogatott Tóth Krisztián junior világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó és Pánczél Gábor mesteredző, a magyar férfi válogatott szövetségi edzője. Az akadémia vezetősége legutóbb Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmest látta vendégül a Pápai Küzdősport Centrumban, az ott látott pozitív tapasztalatok alapján gondolta úgy a vezetőség, hogy egyfajta motivációként ismét egy, a hazai és világ élvonalába tartozó sportolót invitál meg Pápára.
- Edzőmön, Pánczél Gáboron keresztül ismerkedtem meg közelebbről is a pápai judósokkal, örülök, hogy most már személyesen is itt lehetek Pápán - mondta az olimpiai kvalifikációkra készülő sportember, Tóth Krisztián. - Szívesen teszek eleget minden olyan felkérésnek, ahol a judot népszerűsíthetem, úgy gondolom, az utánpótlásból sosem elég, talán ezzel a látogatással mi is hozzájárulhattunk ahhoz, hogy minél többen kipróbálják és megmaradjanak a sportág mellett. Ebben a két órában néhány technikát beszéltünk át és tökéletesítettünk, remélem sok észrevétel megmaradt a gyerekek és felnőttek fejében. Szép élményeket szereztem a városban, nagyon tetszettek a barokk épületek, a Várkertfürdőben is kiválóan éreztem magam, bízom benne, hogy hamarosan vissza tudok térni, hiszen itt kiváló munka folyik és jó látni, hogy mennyien elkötelezettek a judo iránt.
- Nagyon hasznos, és tartalmas edzést tartottak nekünk, rengeteg információval lettünk gazdagabbak - mondta Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője. - Azt kértem Krisztiántól és Gábortól, hogy mutassanak olyan technikákat, érdekességeket a gyerekeknek és az itteni edzőknek, melyeket be tudnak építeni saját küzdelmükbe, ezáltal tovább tudnak fejlődni. A tréning végén mindenkinek lehetősége volt egy közös fotót készíteni a mesterekkel. Köszönjük szépen, hogy időt áldoztak egy pici klub judokáira, sokat jelentett nekünk - mondta Mezei Csaba, aki búcsúzóul hozzátette, idén még egy olimpiai ezüstérmes cselgáncsozót szintén meg szeretnének hívni Pápára, ennek szervezése folyamatban van.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!