Hasznosítsd újra! - Ökotalálkozó a Weöresben


2018-05-07 23:08:41  | cikk: ha  | 


Hasznosítsd újra! - Ökotalálkozó a Weöresben főképe

A pápai ökoiskolák vettek részt azon a találkozón, melyet a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola szervezett. A játékos vetélkedőn az újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés, a környezetvédelem és a megújuló energia állt a középpontban. A programon erkeles, munkácsys, tarczys és weöreses diákok mérték össze tudásukat. Mindegyik intézményből hat fős csapatok készültek fel a megmérettetésre, melyet 7-8. osztályosok számára szerveztek.

A megjelenteket Mógor Adrienn intézményvezető köszöntötte. Mint mondta, a Weöres iskola 2013-ban már szervezett hasonló találkozót, s a jövőben szeretnének ennek minden évben helyet adni. - Ökoiskolaként a környezeti nevelés fontos szerepet tölt be mindennapjainkban. Nem csupán a Fenntarthatósági Témahét keretében fogalkozunk ezzel, a környezetvédelem az iskolai élet része - mondta Mógor Adrienn.

Mógor Adrienn intézményvezető köszöntötte a négy csapatot

Szabóné Horváth Katalin szervezőtanár elmondta, hogy voltak előzetes feladatok is. A csapatoknak fel kellett készülniük egy egyszerű természettudományos kísérlet bemutatására, valamint műanyagból készített újrahasznosított játékot is prezentálniuk kellett a diákoknak. A játékos találkozón ezeket a kísérleteket és játékokat bemutatták a tanulók, de volt azért tudáspróba is. Egy tesztet kellett kitölteniük a csapatoknak, melyben a természettudományokhoz kapcsolódó kérdések voltak. Ezek egy részét önállóan kellett megoldaniuk, de voltak olyan kérdések is, melyre interneten kereshettek választ, például, hogy mennyi az átlagos vízfogyasztása egy európai embernek. Mindezek mellett ökologót is terveztek a csapatok és volt természettudományos activity is. A versenyt az erkelesek nyerték, második helyen végeztek a házigazdák, harmadik helyen pedig a Munkácsy csapata.

Szabóné Horváth Katalin elmondta, hogy a Weöresben nagy hangsúlyt kap a természettudományos képzés, egyelőre szakköri keretben. Olyan tevékenységeket szerveznek a gyerekeknek, melyekkel felébresztik a kíváncsiságukat környezetük iránt: van például természetjáró szakkör, de ökoszakkör is. A gyerekek kirándulnak, túráznak, és mindeközben ismerkednek az őket körülvevő világgal.

Képek:


Címkék: verseny
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!