Kitüntetett pápai lánglovagok


2018-05-05 01:23:56  | cikk: pt  | 


Kitüntetett pápai lánglovagok főképe
A hagyományoknak megfelelően a Szent Flórián-szobornál koszorúzással emlékeztek meg védőszentjükről a pápai tűzoltók, akik közül többen kitüntetést vehettek át a lánglovagok napja alkalmából.

Az elismeréseket a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepélyes állománygyűlésén adták át a megyeszékhelyen. Az év pápai tűzoltója címet a 2017-ben nyújtott munkája és kiemelkedő teljesítménye alapján Veszeli Tamás címzetes tűzoltó főhadnagynak ítélte oda. Pintér Sándor belügyminiszter szolgálati tevékenysége elismeréséül Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Csillag István tűzoltó alezredesnek, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének. A megyei tűzoltónapon kimagasló szakmai munkájuk és sportteljesítményük elismeréséül ajándéktárgyban részesültek Bódai Péter, Imre István Zsolt és Szalai Gábor címzetes tűzoltó főtörzsőrmesterek. A Tűzoltó Szövetség ezüst fokozatú érmet adományozott Csöngei István címzetes tűzoltó törzsőrmesternek Veszprém megye tűzvédelméért nyújtott tevékenysége elismeréséül. A Pápa és Környéke 105 Közalapítvány a kiemelkedő teljesítményük elismeréseként jutalomban részesítette a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagjait: Tompa Károly címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, Tarró Csaba címzetes tűzoltó törzsőrmestert, valamint Süle Zsolt tűzoltó törzsőrmestert.

Elismerésével kapcsolatban Veszeli Tamás kiemelte, Az év pápai tűzoltója cím egy olyan fontos elismerés, ami pályafutása során talán csak egyszer adatik meg egy tűzoltónak. - 12 éve dolgozom a pápai tűzoltóságon. Már a kezdetektől fogva nagyon szerettem szolgálatba járni, tetszett a fegyelem, a pontosság, az egységes munka. A pápai tűzoltóságon egy rendkívül jó csapat alakult ki, még nagyon sokáig szeretnék tűzoltó lenni - fogalmazott a címzetes tűzoltó főhadnagy.

A Szent István úti Szent Flórián-szobornál tartott főhajtáson Unger Tamás alpolgármester helyezett el koszorút az emlékművön a város nevében.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!