Megőrizte B csoportos tagságát a Motax Pápa KC


2018-05-04 21:52:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megőrizte B csoportos tagságát a Motax Pápa KC főképe
Ellentmondást nem tűrő játékkal, megőrizte NB I/B-s tagságát a Motax Pápa KC, miután az első felvonáshoz hasonlóan a visszavágón is magabiztosan győzte le az Óbudai Kaszásokat.

Motax KC Pápa - Óbudai Kaszások 98-76 (28-20, 26-20, 20-17, 24-19)

Pápa, Városi Sportcsarnok, 100 néző, v.: Surányi, Kéri, Pécsi
Motax KC Pápa: Cook 10/6, Horváth G. 22/3, Kálmán 15/9, Schveighoffer 2, Keller 11. csere: Horváth A. 18/15, Hadnagy 5/3, Csányi 2, Domján 2, Kasza 3. Kocsis 8., edző: Molnár István. Óbudai Kaszások: Kutrovich 11/3, Sebők 2, Reiter 9/3, Keresztesi 4, Vámos 21/9. cserék: Szóráth, Szántó 11, Korompai, van der Meer 15, Varga 3/3, edző: Nagy Bálint.

Molnár István csapata az első körben idegenben 13 ponttal, 73:60-ra nyert, így a visszavágón a képlet egyszerű volt: ha nyer, vagy 13 pontnál kisebb különbséggel kap ki a Motax, megőrzi B csoportos tagságát, ellenkező esetben búcsúzik a második vonaltól. Egy komoly hiányzója volt a vendégeknek, hiszen az odavágón 26 pontot dobó amerikai légiós, Joseph Prophet nem utazott el a kerettel. Ettől függetlenül nem vette félvállról a meccset a Cook, Horváth G., Kálmán, Schveighoffer, Keller kezdő ötössel felálló Pápa, mely betartva az edzői kérést nagy elánnal, egy 4-0-s futással kezdett, és a későbbiekben sem engedte ki a kezéből a „gyeplőt”, az első negyed első felében a hárompontos vonalon túlról szinte alig hibáztak a pápaiak, pillanatok alatt 24-9 állt a táblán. Hiába a vendég időkérés, nem változott döntően a játék képe, bár a biztos vezetés tudatában becsúszott néhány hiba, tíz perc játék után 28-20-ra így is a Pápa vezetett. A második etapban sem tudtak közelebb férkőzni a Kaszások, az első félidőben 12 pontig jutó és három triplát dobó Horváth Attila vezetésével tovább nyílt az olló, a nagyszünetre 14 pontos előnnyel, 54-40-el mehetett a PKC. A nagyobb pihenő után sem tudott semmi újat mutatni a vendég gárda, az egész pályás védekezést jól játszották ki Kálmánék, a 22 pontig jutó Horváth Gergő ziccerével ismét húsz pont fölé kúszott a differencia (71-50). 74-57-es állásról folytatódott a záró etap, ahol a fővárosiak továbbra is becsülettel mentek, igazi nyílt sisakos játék alakult ki, ahol egyik fél sem a védekezést helyezte előtérbe. Az utolsó három perc kérdése csak az volt, hogy átlépi-e a 100-as álomhatárt a Pápa, erre Horváth Attila ötödik sikeres hármasa után már nem volt idő, végül megérdemelten, 98-76-ra, összesítésben 35 ponttal kiharcolta a bennmaradást a hazai alakulat.

Molnár István: Hektikus meccs volt, úgy gondolom, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, sőt szebb játékkal is, de most a legfontosabb az volt, hogy bennmaradjunk és ez sikerült. A budapesti meccshez hasonlóan ezúttal is jól kezdtünk, azt kértem a fiúktól, hogy ne hagyjunk „levegőt” az ellenfélnek, nehogy belelkesedjenek. Ezt be is tartották, bár aztán volt néhány pontatlanság, eladott labda, de azt gondolom, a két mérkőzésen látottak alapján kijelenthető, hogy mi voltunk a jobb csapat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!