Van egy jó hagymás-babos receptje?


2018-05-04 20:43:44  | cikk: ha  | fotó: forrás:lacucinaitaliana.it  | 


Van egy jó hagymás-babos receptje? főképe

Elő a fakanalakkal és a családi hagymás-babos receptekkel! Az sem baj, ha kicsit olaszos az ízvilág, sőt! A Gróf Esterházy Károly Múzeum ugyanis ismét egy rendhagyó ötlettel rukkolt elő: idén a Múzeumok éjszakáján a Bud Spencer-filmek adják a fő tematikát. A Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar lesz az est vendége, mely egy különleges formáció, hisz kizárólag a Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéit játssza. A repertoár lefedi a teljes életművet és minden korszak legismertebb dalaiból tevődik össze.

S hogy a zene mellé passzoljon a gasztronómia is, a múzeum főzőversenyt hirdet, melyen Bud Spencer kedvencét kell elkészíteniük a résztvevőknek. Maximum hat fős csapatok jelentkezését várják, akik vállalják, hogy olyan finom hagymás-babos étket tálalnak, ami után Bud Spencer is megnyalta volna mind a tíz ujját. A múzeum biztosítja a helyet, az asztalokat és székeket, fát a tűzrakáshoz, a hozzávalók közül pedig a hagymát és a babot, s a kenyeret kísérőnek. A csapatoknak kell hozniuk a bográcsot és mindazokat a titkos hozzávalókat, amiktől egyedi lesz a finom étel. A csapatok jelentkezését június 15-ig várják.

A Múzeumok éjszakáján tehát jóllaknak a látogatók, de persze lesz filmvetítés, minikiállítás és kincskeresés is: a Kincs, ami nincs című film ismerői előnyben lesznek. A rendezvényen azért persze szerepet kap más érdekesség is, hisz bemutatják a Kékfestő Múzeumról készült bélyeget és ismét látogatható lesz a felújított lójárgányos mángorló.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Kékfestő Múzeum
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!