Élménybeszámoló Dunaszerdahelyről


2018-05-03 10:50:32  | cikk:  | 


Élménybeszámoló Dunaszerdahelyről főképe
2018 április 9-12 között a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképzőjének 18 tanulója Dunaszerdahelyi kiránduláson vett részt, amellyel a Határtalanul program keretében az ottani Építészeti szakközépiskolások látogatását viszonoztuk.

A program célja, hogy közelebb hozzák egymáshoz a magyarországi fiatalokat a határon túli magyarokhoz.

Dunaszerdahely valamivel kisebb település, mint Pápa, 11 középiskolával. Ezek közül az Építészeti szakközépiskola az egyetlen iskola, ahol magyar nyelven tanítanak.

A kedves fogadtatás után Dunaszerdahely jellegzetes épületeivel ismerkedtünk, köztük a DAC stadionnal, mely a magyarság szimbólumává vált az utóbbi időben. Másnap a bősi vízerőműnél és vízlépcsőnél tettünk látogatást és gyarapodtunk nagyszerű élményekkel. Harmadik nap a magyar történelemhez kapcsolódó emlékhelyeket kerestünk fel Pozsonyban, és felgyalogoltunk a dévényi vár kilátójához. Nem csak kirándulásból állt a programunk, a pályázati kiírásnak megfelelően közös projektet is hajtottunk végre: mindkét iskola falára felkerült a partner város kulturális látképe, az adott város színeivel.

Természetesen vendéglátóink mindenhova elkísértek minket. Sok érdekes információt kaptunk tőlük. Esténként a kollégium lakóival ismerkedtük és közösen sportoltunk.

A program számunkra sok hasznos információval bírt. Érdekes volt megismerkedni az ottani magyarok helyzetével, nehézségeivel. Rengeteg élménnyel gyarapodtunk, új barátságok kötődtek.

Mesterházy Levente 10X.
Istenes Adrián 12X.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!