Ismét kutyakiállítás Pápán


2018-04-30 22:41:56  | cikk: ha  | 


Ismét kutyakiállítás Pápán főképe

Volt kistermetű kutya és volt nagyobbacska, volt hosszú szőrű és volt rövid szőrű, volt pásztorkutya és volt vadászkutya, volt kölyök és volt felnőtt eb - vég nélkül folytathatnánk a sort, hisz közel kétezer nevezés érkezett a pápai kutyakiállításra. Az állatbarátok nagy örömére ismét nemzeti kutyakiállítás helyszíne volt városunk, ezúttal is a Vasas sportpálya területén alakították ki a ringeket. Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete hosszú kihagyás után tavaly nagy sikerű kiállítást rendezett, s idén ismét CAC kutyakiállításnak adhatott otthont városunk, sőt, egyszerre kettőnek is, hisz a pápaiak dupla megmérettetés rendezésére kaptak lehetőséget a MEOE Szövetségtől: délelőtt a Pápa CAC, délután pedig az Esterházy Memorial CAC várta a kutyusokat és gazdáikat.

A megnyitón Korózs András mondott köszöntőt

A megnyitón Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, hogy Pápa nagy hagyományokkal rendelkezik a kutyakiállítások terén, s szeretnék, ha jövőre már nemezetközi kiállításnak is otthont adhatna a város. Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is jelen volt a megnyitón, támogató segítségét Korózs András országos elnök egy emlékplakettel köszönte meg. Áldozó Tamás polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a város támogatta a rendezvényt, hisz bár nemzeti a verseny, nemcsak az ország minden részéről, de külföldről is érkeztek versenyzők, s ez a városnak kiváló marketinglehetőség. Áldozó Tamás ígéretet tett arra, hogy mivel a Vasas sportpálya a város tulajdonában van, az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete minden kiállításra megkapja ezt a területet.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő egy emlékplakettet vehetett át

Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége elnöke elmondta, az, hogy egy napon két versenyen is indulhatnak a kutyusok, nagy vonzerőt jelent, hisz a nemzeti champion címért meghatározott számú kiállításon kell sikeresen szerepelni, s a pápai rendezvény így dupla esély. Mint mondta, igényes, kiváló bírói gárda érkezett Pápára, Lokodi Csaba Zsolt, Julia Magdas Romániából, George Schogol Görögországból, Sergej Vanzha, Viera Staviarska, Vladimir Piskay, Miroslav Gunis Szlovákiából, Tanya Ahlman-Stockmari Finnországból, Zaur Agabeyli Azerbajdzsánból jött, de természetesen voltak magyar bírák is Görbics Anikó, Gröschl Ferenc, Korózs András és Szabó Sándor személyében.

Az Ebtenyésztők Pápai Egyesülete elnöke Pop Emanuel Neculai, titkára Lovas Ferenc

A szervező Ebtenyésztők Pápai Egyesülete 2016 júniusa óta új vezetőséggel működik. Az elnök Pop Emanuel Neculai elmondta, hogy nagyon sokat dolgoztak azért, hogy jól sikerüljön a kiállítás, ehhez a korábbi vezetőségtől is minden segítséget megkaptak. A verseny mellett kísérőprogramok is várták az érdeklődőket, volt agility bemutató, de birkaterelést is láthatott a közönség.

Kádár Eszter és golden retrievere

Görbics Anikó nemzetközi küllembíró elmondta, nagyon elégedett a pápai verseny színvonalával, nem volt könnyű dolga, sok szép kutyust bírált. Hozzátette, fontos ilyenkor a kutya alkata, genetikája, viselkedése, de természetesen a felvezetés is, lényeges, hogy ezt sokat gyakorolják, mert a kiállításon hamar kiderül, hogy összeszokott-e a gazdi és kutyusa. Kádár Eszter golden retrieverekkel érkezett Pápára. Mint mondta, tavaly is itt részt vett a pápai versenyen, s elégedett volt, ezért jöttek idén is. Egy-egy kiállítás kiválasztásakor fontos szempont a jó helyszín, s a bírói gárda, s itt mindez együtt van, mondta a tenyésztő.

Best in show legszebb pápai kutyái

A bírálatokat követően természetesen Best is show zárta a hosszú versenynapot. A szervezők elmondták, hogy az idei kiállítás is sikeres volt, jók a visszajelzések, tehát dolgozni fognak azon, hogy jövőre már ismét nemzetközi kutyakiállítás lehessen Pápán.

Képek:


Címkék: kutya
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!