Munkáltatói fórum Pápán


2018-04-28 14:46:13  | cikk: Babos Petra  | 


Munkáltatói fórum Pápán főképe
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya és a Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett munkáltatói fórumot az aktuális, a GINOP Ifjúsági Garancia Program keretében igénybe vehető támogatási lehetőségekről, igénybevételük módjairól, valamint munkaügyi ellenőrzések tapasztalatairól esett szó.
A kormány az európai uniós támogatásokra építve indította el az Ifjúsági Garancia Programot, melynek keretében 36 milliárd forintot költhetnek a nem tanuló, nem dolgozó fiatalok megsegítésére. A program célja, hogy fiatalok számára hat hónapon belül konkrét lehetőséget biztosítsanak az elhelyezkedésre. A legfontosabb az, hogy a nem foglalkoztatott fiatalok minél rövidebb időt töltsenek munkanélküliségben, illetve hogy személyre szabott segítséget kapjanak a munkaerő- piaci helyzetük javításához.
A megjelenteket Balogh Lászlóné, osztályvezetői feladatok ellátásával megbízott állami tisztviselő köszöntötte, majd Troják László, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal főosztályvezetője tartott előadást a 2017. évi tapasztalatokról és a 2018. évi ellenőrzési irányelvekről.
Ezt követően Palágyi Mónika, a VEMKH Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktív eszköz szakügyintéző a foglalkoztatási támogatásokról és az állásügynöki tevékenységről beszélt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!