Aszfaltozzák a Jókai utcát


2018-04-27 13:06:33  | cikk: HuHa  | 


Aszfaltozzák a Jókai utcát főképe
Ma reggel megkezdődött az alsó aszfaltréteg behúzása a Jókai utca belváros felőli oldalán, a Szalmavári utca és a Március 15. tér között. A kivitelező előbb a páratlan oldali útpályán dolgozik, holnap pedig a páros oldalon folytatják a munkát. A 6 méteres finiser a teljes félpályát befogja, így két szakaszban tudják teríteni az anyagot.
-Ma a kötőréteg építése kezdődött meg, a finiser behúzza az aszfaltot, mögötte pedig az úthenger tömöríti az anyagot. A munka folytatásában, a jövő héten az aknafedelek szintre hozása zajlik majd, ezt követően húzzák be a kopóréteget, ami szintén nagy precizitást igényel, így néhány napot igénybe vesz az a munkafolyamat is - ismertette Molnár István városfejlesztési osztályvezető. Hozzátette, a két réteg aszfalt vastagsága meghaladja a 10 centimétert.
Az alsó réteg aszfalt készül ma és holnap

Az utca másik szakaszán, a Szalmavári domb és a Budai Nagy Antal utca között is dolgoznak az építők, ott a csapadékvíz bekötések készülnek, a páros oldalon az út, járda és zöldfelület szegélyezések folynak, a páratlan oldalon pedig ezen munkafolyamatok előkészítését végzik.
A Szalamvári dombtól kifelé ilyen kép fogadja az arrajárókat

A Jókai utca teljes hosszában munkavégzés folyik, így az utcába behajtani csak az ott lakóknak szabad és ez az állapot a jövő héten is megmarad - figyelmeztetett Unger Tamás alpolgármester. Megerősítette, a kötőréteg behúzása után még nem nyitják meg az utca belváros felőli szakaszát, hiszen ott további munkafolyamatok zajlanak, várhatóan a jövő hét végéig.
-A kivitelező csak a kopóréteg behúzása után nyitja meg a Március 15. tér és a Szalmavári domb közötti szakaszt, vagyis a jövő hét végéig az utcába nem lehet behajtani, utána viszont megnyitják a Szalmavári utcát is, így onnantól már a Szalmavári utca és a Március 15. tér között megindulhat a forgalom - emelte ki.
Kostyál Attila a kivitelező cég munkatársa, Molnár István osztályvezető és Unger Tamás alpolgármester a jövő heti munkákat egyeztette

Ez azt is jelenti, hogy a jövő hét végi városi ballagás útvonala sem a Jókai utcán halad végig, a diákok és hozzátartozóik a Csókától a Budai Nagy Antal utca-Batthyány utca-Széchenyi utca útvonalon érik el a Március 15. teret.
Unger Tamás azt is hangsúlyozta, a Szalmavári utca és a Budai Nagy Antal utca között még hetekig marad az útzár, a kivitelező a lakók behajtását biztosítja, de a munkálatok miatt más járművekkel nem engedélyezett a közlekedés.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!