Országos diákolimpiai bajnok lett a fiatal pápai tekés


2018-04-27 12:20:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos diákolimpiai bajnok lett a fiatal pápai tekés főképe
A megyei és területi teke diákolimpia megnyerése után az országos mezőnyben is kiválóan gurított a tehetséges pápai sportoló, Németh Máté, aki 619 fás eredményével elérte korábban kitűzött célját és országos diákolimpiai bajnok lett.
- Mivel a mostani volt a diákolimpia versenyrendszerében az utolsó lehetőségem, hogy országos bajnoki címet szerezzek, igyekeztem mindent beleadni - mesélte az NB I-es Vasas egykori, a szuperligás Ajka jelenlegi játékosa. - A herendi megyein és az oroszlányi területin is egy átlagosnak mondható szintet hoztam, ami elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz, a Ferencváros tekecsarnokában rendezett országoson viszont nagyon kijött a lépés, 619 összfás eredményem azt gondolom még felnőtt mezőnyben is megállná a helyét. Nagyon örültem, hogy végül a nyakamba került az az aranyérem, úgy érzem, sokat tettem érte.
Máténak sok ideje nincs a pihenésre, hiszen a bajnoki küzdelmek mellett edzőtáborokba jár, hamarosan ugyanis Kolozsváron utánpótlás világbajnokságot rendeznek.
- Eddig három edzőtáboron vagyok túl az ifjúsági válogatottal, Szentgotthárdon, Bábolnán és Répcelakon is edzettünk a világeseményre, a felkészülés részeként hamarosan pedig a szerb válogatottal is találkozunk. A szövetségi kapitány még nem közölte, hogy az U18-as világkupán, esetleg az U23-as világbajnokságon számít-e rám, de ha beválogatnak az utazó keretbe, igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!