Tavaszi zsongás - a JMSZK Kamarazenekarának koncertje


2018-04-26 21:29:14  | cikk: ha  | 


Tavaszi zsongás - a JMSZK Kamarazenekarának koncertje főképe

Igazi tavaszi időben, hamisítatlan tavaszi dallamokkal várta hűséges közönségét a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara a Huszár Közösségi Házban. A zenekarnak ebben az évadban ez volt a második hangversenye, a karácsonyi fellépést ez a műsor követte, Tavaszi zsongás címmel.

Nagy Tibor karnagy elmondta, hogy a repertoárba igyekeztek könnyed, de érdekes muzsikákat választani. MIndjárt a kezdő darab is kuriózum volt, hisz a zeneszerző pápai származású: Horusitzky Zoltán 1903-ban született Pápán, Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész volt. A kamarazenekar Ungaresca című feldolgozását játszotta el. Nagy tapsot kaptak a Veszprém vármegyei nóták, aztán Dvorák Humoreszkje és Debussy A kis néger című darabja is.


A kamarazenekarnak nagyon sok szovjet és orosz kottája van, mesélte a karnagy, aki ezeket most átlapozgatta és felvett a repertoárba két művet. Kampanyec Sportinduló-ja feszes ritmusú előadásmódot kívánt, Dunajevszkij Keringő-je lágyabb dallam volt. Dunajevszkij a könnyű műfaj legnépszerűbb szovjet képviselője volt. Dalait, operettjeit külföldön is rendszeresen műsoron tartják, sok melódiája vált slágerré. A koncertet Schröder Eine kleine lachmusic című művével zárták.

A JMSZK kamarazenekara június 8-án tartja évadzáró koncertjét, melyen zeneiskolás növendékek is fellépnek majd és előadják a pápai származású kortárs szerző, Baráz Ádám egy művét is.

Képek:


Címkék: koncert
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!