A Mária Rádió helyi munkatársai a KÉSZ-ben


2018-04-26 18:24:04  | cikk: Babos Petra  | 


A Mária Rádió helyi munkatársai a KÉSZ-ben főképe
A Mária Rádió pápai stúdiója volt a vendége a Keresztény Értelmiségiek pápai csoportjának aktuális összejövetelén, Szól a rádió címmel. A levéltár nagytermében lezajlott beszélgetésen Salgó Ferenc kanonok-plébános a rádióadó helyi indulásáról beszélt az egybegyűlteknek, majd a pápai stúdió oszlopos tagjai, önkéntesei néhány szóban bemutatták munkájukat.
Nyéki Tamás elmondta, ő a kezdetektől, 2011. november óta önkénteskedik a rádió pápai stúdiójánál. A fiatalember a napi adás összeszerkesztéséért felel, vagyis az önkéntes kollégái elkészítik a felvételeket, s Tamás az, aki véglegesíti az adást.
-Szentmisét is közvetítek, rögzítek. Amikor elindult a pápai rádió az országos Mária Rádióban, több napon keresztül Pápáról közvetítettük a szentmisét. Ebben is oszlopos tag vagyok, amit nagyon szeretek, hiszen szívügyem, hogy ne csak Pápáról, hanem a környező településekről is közvetítsünk misét, jártunk már Pápadereskén, Vaszaron, Marcaltőn, Pápakovácsiban is, elsősorban a búcsúi szentmiséket közvetíteni - mesélte Nyéki Tamás, majd hozzátette, az egyik legmeghatározóbb élménye egy győri búcsúi közvetítés volt, amikor a Szent Jobb mellől közvetíthetett.
Salgó Ferenc elmondta, Szabó Tamás, a Mária Rádió országos elnöke kérte fel, hogy segítse a pápai stúdió elindulását, és az itteni munka összehangolását.
-2011-ben kaptuk a felkérést, hogy Pápán is indítsunk Mária Rádiót. Nagy öröm volt ez számunkra, hiszen ez egy ajándék. A pápai stúdió minden nap 16 órától 20 óráig saját készítésű műsort sugároz. Híradók vagy különféle riportok is hallhatóak a rádió FM 90,8 MHz-es frekvenciáján, illetve internetes honlapján - emelte ki Salgó Ferenc.
-Az én feladatom, hogy az önkénteseket összefogjam, illetve, hogy szentmise közvetítés legyen. Az idősek, betegek nagyon szívesen hallgatnak minket, nekik ez nagy áldás, erő. Örülök, hogy ilyen lelkes önkéntesekkel tudunk dolgozni - mondta az atya, aki hozzáfűzte, nagy öröm számukra minden bemutatkozási lehetőség, hiszen sokan nem ismerik az önkénteseiket arcról, s ez egy jó alkalom erre. Remélik, még sokan csatlakoznak hozzájuk önkéntesnek, hallgatónak.
A Mária Rádió helyi stúdiója továbbra is várja az önkénteseket, műsorosként, technikusként, vágóként is és az újság futárjaként is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!