Egészségnap a katonáknak


2018-04-25 15:12:30  | cikk: Babos Petra  | 


Egészségnap a katonáknak főképe
Negyedik alkalommal szervezték meg a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőterén az egészségnapot a katonáknak és az ott dolgozóknak.
A nagy népszerűségnek örvendő programnak a Csapat Művelődési Otthon adott helyet. Az egészségnap célja, hogy hasznos ismereteket, segítséget, információkat nyújtson a katonáknak a táplálkozás, egészségmegőrzés és a betegségek terén.
Bártfai Beáta, hadnagy, egészségügyi tiszt, a program szervezője elmondta, fontosnak tartották az egészségnap megszervezését, hiszen mindenkinek oda kell figyelnie önmagára és a prevencióra. Mint mondta, nekik, katonáknak különösen nagy hangsúlyt kell fektetni az egészség megőrzésére, megóvására. A Farkasgyepűi Egészségfejlesztő Irodának köszönhetően a katonáknak helybe tudták hozni a különböző szakorvosok által végzett szűrővizsgálatokat, például anyajegy-szűrést, emlővizsgálatot és prosztata szűrővizsgálatot. Természetesen lehetőséget biztosítottak a bio termékek megkóstolására is. Budapestről a Magyar Honvédség Egészségfejlesztési osztálya által úgynevezett VICARDIO szív-stressz vizsgálatra is volt lehetőség, de a félautomata-defibrillátort is kipróbálhatták az érdeklődők, hiszen a valós helyzetben egy ilyen eszköz, esetleges keringésmegállást követően kiemelkedő jelentőséggel bír.
Gangler László az MH Pápa Bázisreptér parancsnoka hozzátette, nagy öröm számukra, hogy évek óta sikerül megrendezniük a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda közreműködésével az egészségnapot, mivel nagy hangsúlyt helyeznek az egészséges életmódra, hogy a munkájukat kellő fizikai állapotban tudják végezni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!