50 millió közösségfejlesztésre


2018-04-24 23:14:16  | cikk: ha  | 


50 millió közösségfejlesztésre főképe

Közel 50 millió forintot nyert el a Pápai Evangélikus Egyházközség és Pápai Evangélikus Gyülekezet Sola Fide Alapítványa az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatával. Programok a Lutheránus szigeten - Oltalom és nyitottság az itt élőknek s az ide betérőknek című projekt 2018. március 1-én indult és 24 hónapon át tart.

- Ez a program segíti a magyar családok, emberek életminőségének javítását, kisebb és nagyobb közösségi céljainak megvalósítását - mondta Polgárdi Sándor esperes a sajtótájékoztatón. - Alaposan megszervezett kezdeményezések kerültek be a programba - tette hozzá. A tervek közt szerepel az evangélikus kórus bővítése, gyülekezeti nap, szeretetvendégségek, Mikulás-ünnepség, Gyurátz-nap szervezése. Evangélikus borverseny is lesz évente két alkalommal, nyáron pedig táborozási lehetőséget kínálnak a gyerkeknek. A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör és a Bóra Katalin Asszonykör munkáját is igyekeznek támogatni a pályázat segítségével, valamint a konfirmációhoz is kapcsolódik majd tanulmányi kirándulás.

A projekt összköltsége 49 392 937 Ft, hangzott el a sajtótájékoztatón. A Pápai Evangélikus Egyházközség, mint konzorciumvezető közel 41 millió forintot kíván ebből felhasználni, a Sola Fide Alapítvány pedig valamivel több, mit 8 millió forintot. A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Beáta, az alapítvány kuratóriumának elnöke is, aki elmondta, hogy szeretnék, ha programjaikra a gyülekezeti tagok mellett külsős érdeklődők is ellátogatnának, hisz a projekt fő célja, hogy hangsúlyozza a közösség nyitottságát.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: evangélikus
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!