Vidám hangulatú tavaszi játszóház az Erkelben


2018-04-24 22:34:15  | cikk: Babos Petra  | fotó: iskola  | 


Vidám hangulatú tavaszi játszóház az Erkelben főképe
Minden évben tavasszal játszóház várja az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola alsós tanulóit. Így volt ez április 23-án is, hiszen már másodszor nyerték meg a Boglárka Hagyományőrző Egyesület pályázatát. Irányításukkal két órán keresztül játszhattak az iskola udvarán önfeledten a gyerekek a különféle fából készült népi játékokkal.
-Mint az Örökség serleg büszke tulajdonosai különösen fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását, szeretetét, átörökítését az utókornak. Az egyesületben nagyszerű partnerre találtunk ehhez, hiszen céljuk a régi magyar hagyományokat, szokásokat játékos formában bemutatni az összegyűjtött népi játékok segítségével. Bebizonyították nekünk, hogy elődeink szórakozása, játéka ugyanolyan örömöt, jó hangulatot biztosítanak most is, mint régen. Ha ezt megmutatjuk tanulóinknak, talán tudunk egy egészséges összhangot teremteni a mai virtuális játékok és a már feledésbe merült népi eszközök használata között.
Négy játékmester vezetésével a gyerekeknek ki kellett próbálni minden olyan játékot, amely piktrogamja egy pontgyűjtő lapon szerepelt. Ha teljesítették az összes állomást, akkor kaptak egy faérmet, melyet büszkén viseltek a nyakukban. Érdekesebbnél érdekesebb játékok várták a gyerekeket, volt hordólovaglás, horgászat, páros sí, csirkepofozó, bajvívás, íjászat, puliterelés, gólyalábak, lovagi torna, patkódobás, sárkányvadászat, csodaszarvas, katicareptetés, különféle fából készült asztali logikai játékok.
Természetesen ezen az alkalmon is erősítettük a népek barátságát, hiszen a QSI testvériskolából meghívást kaptak rendezvényünkre a 3-6 éves gyerekek nevelőikkel együtt. Nem győztek csodálkozni a sok nagyszerű játékon és örömmel próbálták ki azokat, hiszen olyan magyar eszközök voltak, melyeket az ő hazájukban nem ismernek. Boldogan vitték haza a faérmécskéjüket, s a jó hangulatú délután emlékét - tudtuk meg Kindertné Surányi Lívia tanítótól.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!