Az új szabadtéri színház nézőterét építik


2018-04-24 22:26:24  | cikk: HuHa  | 


Az új szabadtéri színház nézőterét építik főképe
A Zöld város projekt egyik elemeként újul meg a Várdomb, vagyis az Esterházy-kastély főhomlokzata előtti terület, ahol korábban is állt a szabadtéri színpad. A beruházás részeként új szabadtéri színház készül, mobil nézőtérrel és színpaddal. Mint arról már beszámoltunk, a nézőtérnek helyet adó domboldal kialakítása hetekkel ezelőtt megkezdődött, a kivitelező kialakította a pontalapokat a lelátó telepítéséhez, feltöltötte területet, és a színpad helyét is rendezte. A munkálatok ahhoz a fázishoz érkeztek, hogy a nézőtér felépítése megkezdődhetett a jövő heti városi ballagáshoz.
Bakó István igazgató (balra) és Áldozó Tamás polgármester a helyszínen egyeztette a hátralévő munkákat

-A beruházást tavaly kezdtük meg, amikor a régi szabadtéri színpadot elbontotta a Városgondnokság. Akkor azt a vállalást tettük, hogy a következő városi ballagáson az újonnan kialakított szabadtéri színház fogadja majd a vendégeket. Most minden jel arra mutat, hogy ez így is lesz, hiszen még van idő a jövő szombati ballagásig és már építik a nézőteret - mondta el Áldozó Tamás polgármester a mai bejáráson.
A nézőtér összeállítása több napot vesz igénybe

A több mint 1000 fő befogadására alkalmas nézőtér összeállítása legalább háromnapos munka, a Városgondnokság hétfőn kezdett el dolgozni a területen, ma délelőttre egy szektor már el is készült. Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, hétfőn szállították ki a nézőtér elemeit, s kezdték meg a lelátó összerakását. A nézőtérhez kiegészítő hidakat gyártattak, amiken keresztül a kastély felől megközelíthetővé válnak a széksorok. Ezek az elemek szerdán érkeznek meg, így azokat is hozzászerelhetik a szerkezethez.
Egy szektor már elkészült

Az új szabadtéri színház premierje tehát a városi ballagás lesz, bár ha esni fog az eső, akkor hiába kész a terület, a rendezvényt nem tudják megtartani - figyelmeztetett a polgármester. Hozzátette, a régi helyhez sokaknak, sok szép emléke fűződik, ezt nem kívánják senkitől elvenni, de a most kialakított tér sokkal inkább megfelel a mai kor elvárásainak, mint a néhány évvel ezelőtti, amikor a kastély elszomorító állapotát mutatta és a szabadtéri színpad elhasználódott padjai fogadták a ballagókat.
-A műanyag székeken senki harisnyája nem fog kiszakadni, senki nem süllyed el a kavicsban, a földben, hiszen fapallók vezetnek a széksorokhoz. Ugyanakkor a mobil elemek lehetővé teszik, hogy a nézőteret elbontsuk, ha nincs rendezvény, így az állapota kis könnyebben megóvható a vandáloktól és az időjárástól - tette hozzá Áldozó Tamás, arra kérve mindenkit, hogy a nézőtér megóvásában segítsen, ne legyen rongálás áldozata az új terület.
Több mint 1000 ülőhely lesz a nézőtéren

A Várdombon a ballagás után tovább folyik majd a munka, hiszen a mostani még nem a kész állapot, de a rendezvény lebonyolítására már alkalmas. A városi ballagás után a lelátó az Agrárexpón fog szerepelni, a kastélynál pedig a füvesítést, a gyeprács kialakítását, a fény- és hangtechnika kiépítését végzi el a kivitelező. A tervek szerint azonban már az idén további rendezvényeket is fogadhat ez a terület itt a Várkertben, többek között a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ feladata olyan programokat kitalálni, melyek sok érdeklődőt vonzanak az új szabadtéri színházhoz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!