Templom és iskola - Műveltségi vetélkedő a katolikus iskolában


2018-04-24 19:05:53  | cikk: Babos Petra  | 


Templom és iskola - Műveltségi vetélkedő a katolikus iskolában főképe
A Szent István Római Katolikus Általános Iskola harmadik ízben szervezte meg a Templom és iskola elnevezésű műveltségi vetélkedőjét a város és a környék iskolásai számára. Az idén tíz, három-három fős csapat nevezett a megmérettetésre, mely programnak az iskola aulája adott otthont.
Kókainé Ménesi Mária, a hittanos munkaközösség-vezetője, a verseny szervezője elmondta, az idén is sok érdekes és színes feladattal várták a gyerekeket. Előzetes feladatként minden csapat a Szent László legenda rövid eldramatizálásával készült.
-Minden évben kiválasztunk egy templomot és egy hozzá kapcsolódó aktualitást. Idén a bencésekre és Szent Lászlóra esett a választás, hiszen Szent László éve volt. A csapatoknak küldtünk háttéranyagot a templomról, és persze Szent Lászlóról is - mondta a szervező, majd hozzátette, nyolc feladatot kellett a diákoknak megoldaniuk.
A zsűriben helyet foglalt Gombásiné Takács Gyöngyi, igazgató, Zsuppán István művésztanár és dr. Mail József apát-plébános.
Dr. Mail József hozzáfűzte, nagyon fontosnak tartják, hogy Pápa művészeti értékeit megismerjék a tanulók, hiszen ezekre büszkéknek kell lennünk. Manapság már sokan nem ismerik a történelmi emlékhelyeket, ezért fontos, hogy felhívjuk rájuk a figyelmet, hogy többet tudjanak a pápai egyházi műemlékekről.

A legjobbak oklevélben és értékes könyvjutalomban részesültek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!