Regionális klarinét verseny az Allegro Napokon


2010-05-13 12:03:01  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Regionális klarinét verseny az Allegro Napokon főképe
Az Allegro Napok keretén belül tegnap délelőtt 10 órától regionális klarinét hangversenyt tartottak. A régió 8 településéről (Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Győr, Csorna, Balatonfüred, Pápa, Szany és Városlőd) érkeztek növendékek.
- A mai megmérettetésen négy korcsoportban versenyzett 14 tanuló. Az első korcsoportban a kötelező darab, Beethoven: Németh tánc II., a másodikban Mozart: Menüett, a harmadikban Mozart: Szonatina III., míg a negyedik korcsoportban versenyzőknek James Rae: Catch it! című művét kellett eljátszani, majd ezt követte a szabadon választott darab, melyet zongorán egy-egy tanár kísért. A diákoknak kotta nélkül kellett játszaniuk, kivéve a IV. korcsoportban versenyzőknek- mondta el Szili Gabriella, az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója.
- A háromtagú zsűri (Szabó-Rajczi Katalin, Szili Gabriella és Németh Róbert klarinéttanár) elsősorban a muzikalitást pontozta, de a hangképzés, az intonáció és a színpadi viselkedés is fontos volt számukra - hangsúlyozta a zsűri elnöke, Szabó-Rajczi Katalin, a győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanárnője.
Az eredmények a következőképpen alakultak: 4 bronz, 5 ezüst, 3 arany fokozat született. Nívó díjat kapott Róth Kristóf, a győri Liszt Ferenc Zeneiskola tanulója, tanára Modok Andrea és Horváth Dániel, a pápai Bartók Béla Zeneiskola növendéke, tanára Bödey Tamás.
Ma délután a fúvós növendékek versenyével folytatódik a jubileumi ünnepsorozat a Pedagógus Művelődési Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!