310 judoka a Bakony Kupán


2018-04-23 21:06:50  | cikk: Haraszti Gábor  | 


310 judoka a Bakony Kupán főképe
31 egyesület 310 judokája vett részt a Judo a Pápai Sportért Alapítvány szervezésében hatodik alkalommal megrendezett Bakony Kupán, mely a második regionális rangsorverseny is volt egyben. Öt korcsoportban, párhuzamosan négy szőnyegen léptek tatamira az utánpótlás versenyzők a Városi Sportcsarnokban, akik között a Pápai Judo Alapítvány és a Bakony Judo Klub cselgáncsozói is ott voltak. Az eseményre elfogadta a meghívást Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára, dr. Szokolyi Szabolcs, a Pápai Judo Akadémia elnöke és dr. Lombosi Melinda is, aki korábban megszerzett felnőtt országos első osztályú bajnoki címével a pápai judo történetének eddigi legfényesebb eredményét érte el. Az ünnepélyes megnyitón a szervezők képviseletében Mezei Csaba üdvözölte a sportolókat és kísérőiket, majd Áldozó Tamás polgármester köszöntője következett, a városvezető beszédében azt mondta, az elmúlt húsz évben több szempontból is sokat gazdagodott a pápai judo.
- A városházáról két évtizede követem figyelemmel a pápai judósok életét - fogalmazott a polgármester. - Ezalatt az idő alatt létszámban, eltökéltségben, a megszólított fiatalok számában, munkában és a város hírnevének öregbítésében sokat tettek le az asztalra a versenyzők és a vezetők. Öröm nézni, hogy van a városban egy olyan közösség, ahol fegyelmet, kitartást tanulnak a pápai fiatalok, büszkék vagyunk arra, hogy Pápán olyan körülmények között tudnak a cselgáncsozók sportolni, melyek máshol a közelben nem biztos, hogy adottak.
A verseny kezdete előtt a pápai judo érdekében kifejtett 25 éves munkájáért Végh József, Balikó András, dr. Lombosi Melinda és Pillér Gábor egyaránt emlékserleget vehetett át, utóbbi örömét fejezte ki, hogy a sok munkának és a résztvevőknek hála a Bakony Kupáról immár hagyományként beszélhetünk.
- Hatodik éve töretlen az érdeklődés a versenyünk iránt. Az ország hat régiójából négy itt van ma a sportcsarnokban, a benevezett 310 fő óriási létszám. A versenyzési lehetőség mellett az a legfontosabb, hogy az egyesületek vigyék a város és mi jó hírünket, és jövőre még többen jöjjenek el. A Bakony Kupa régiós rangsorverseny is egyben, azt itt elért eredmények alapján kapnak jogosultságok a fiatalok, hogy az országos megmérettetéseken részt vehessenek. A mai nap bizonyíték arra, hogy van létjogosultsága ennek a bajnokságnak és megérte a befektetett munka - tette hozzá Pillér Gábor.

Eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!