A legújabb turisztikai attrakció: városnéző kisvonat Pápán


2018-04-20 17:38:41  | cikk: HuHa  | 


A legújabb turisztikai attrakció: városnéző kisvonat Pápán főképe
Ma délelőtt mutatták be és a hétvégén már üzemel is a városnéző kisvonat Pápán. A gumikerekes járművet az indulási helyén - a Fő utcán - mutatták be a nagyközönségnek. Az ünnepélyes megnyitóra az idegenforgalomban dolgozó intézményeket, vállalkozásokat, szervezeteket hívták meg és a képviselő-testület tagjait várták.
Zink Ferenc üzemeltető és Unger Tamás alpolgármester a kisvonat avatóján

A szolgáltatás tulajdonosa és üzemeltetője egy tatai vállalkozás, mely több városban is működtet városnéző kisvonatot, olyan településeken, melyek komoly turisztikai értékekkel bírnak - így például Tatán, Egerben, Székesfehérváron, Győrben, de az ő kisvonatuk fut Baja és Vác utcáin. Zink Ferenc ügyvezető Pápa városában is kellő fantáziát látott, így felvette a kapcsolatot a Tourinform Irodával, majd a Városházával és néhány hónapon belül a kezdeményezés konkrét formát öltött: a kisvonat működéséhez módosították a belváros közlekedéséről szóló helyi rendeletet, a turisztikai szolgáltatókkal közösen meghatározták a vonat útvonalát, egyeztették a menetrendet, ma pedig már a bemutató utat is megtartották.
Már ma volt érdeklődés  a kisvonatozásra

-Városunk büszke épített örökségére, értékeire és ezeket szeretjük is megmutatni a hozzánk érkező vendégeknek. Az elmúlt években az épített örökség egy részét meg tudtuk újítani, így például a kastélyt, a Fő teret és örömmel látjuk, hogy egyre többen érkeznek a városba, hogy ezeket megnézzék - fogalmazott Unger Tamás alpolgármester a kisvonat avatóján. Mint mondta, a turizmus célja ma már az, hogy élményt nyújtva mutassa be az értékeket. Az alpolgármester a város nevében köszönetet mondott a cégnek a lehetőség megteremtéséért, mellyel kényelmesen elérhetővé, megtekinthetővé válnak azok az épületek, terek, melyeket szívesen mutat meg a város a turistáknak. Kiemelte, a kisvonat működtetésével színesebbé válik a város turisztikai kínálata.
Próbaúton a kisvonat

A városnéző kisvonatot üzemeltető Evergreen Kft. ügyvezetője, Zink Ferenc köszöntőjében arról szólt, 20 éve működtet kisvonatokat az ország különböző városaiban.
-Pápa nagyon szép város, és ha valahová, hát ide mindenképpen érdemes kisvonatot hozni. Ez a város rendelkezik gyönyörű épületekkel, parkokkal, terekkel, híres az iskoláiról, nagyszerű múzeumai vannak, az országban egyedülálló kempingje és tapasztalatból tudom, hogy nagyon vendégszerető emberek élnek itt.
Hozzátette, a város megtekintéséhez nagy távolságokat kell megtenni, ennek az útnak az időbeni lerövidítéséhez nagy segítséget nyújt a kisvonat.
-Mottónk: pihenten, kényelmesen, vidáman többet látni. Szeretnénk úgy üzemeltetni ezt a kisvonatot, hogy a város sajátos színfoltja legyen, és az ide érkező turistáknak könnyebben megmutathassa a város a nevezetességeit és a helyi lakosoknak is örömére szolgáljon.
Az üzemeltető minden turisztikai szolgáltatóval együttműködésre törekszik

A 45 személyes, gumikerekes városnéző kisvonat a Fő utcáról, a Griff sarkáról indul, körbejárja a várost érintve a Március 15. teret, a Várkert utat és a fürdőt, a Kálváriát, az Esterházy utcát, elhalad a Fő téren az Esterházy-kastély előtt, bemegy a Kisligethez, megmutatja a Korvin utca régi házait és körbejárja a Nagytemplomot. Az út hossza körülbelül 45 perc és tervezik, hogy idegenvezetést is biztosítanak a vonatozáshoz. A kisvonat naponta 10 órától óránként indul, indulási és érkezési pontja a Fő utca.
A Városnéző kisvonat holnap már menetrend szerint közlekedik, vagyis óránként indul a Fő utcáról - tudtuk meg az üzemeltetőtől, aki azt is elárulta, a vonatot egyedi rendezvényekre, eseményekre is igénybe lehet venni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!