A mozgást népszerűsítették


2018-04-20 16:41:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A mozgást népszerűsítették főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében hetedik alkalommal rendezték meg városunkban a Mozdulj Pápa szabadidősport rendezvényt. Az esemény célja az indulás óta nem változott, a szervezők az eseménnyel a mozgásra, az egészséges életmódra, a helyes táplálkozásra kívánják felhívni a figyelmet. A művelődési központ munkatársai idén is színes programokat állítottak össze, volt vízi torna, táncoktatás, labdajátékok, gyalogtúra, lovaglás, íjászat és sok minden egyéb kikapcsolódási és sportolási lehetőség várta a kicsiket és nagyokat.
- Az idei rendezvényünk reggel a Városi Sportcsarnokban gyógytornával indult, 17 órától gerincjógán, 18 órától pedig zumbán vehetnek részt az érdeklődők - fogalmazott Illés Viktória szervező. - Nagyon örülünk, hogy az időjárás a kegyeibe fogadott minket, a szabad levegőn talán még többen kaptak kedvet ahhoz, hogy mozogjanak, az első néhány órában már 500 felett járt az érdeklődők száma, köszönet a tanároknak, hogy kihozták a diákokat. Idén is több helyszín közül választhattak az érdeklődők, a Várkert és a Sportcsarnok mellett a Várkertfürdőben az úszás és a vízitorna várta a lakosságot. Igyekszünk minden évben valami újdonsággal előrukkolni, az egyik ilyen az úgynevezett pedal car, amit - hasonlóan a kerékpárhoz - lábbal kell hajtani, de akár ketten is beülhetnek a volán mögé. Természetesen idén is elhoztuk a teqballt, a bungee run-t és a mászófal is várja a vállalkozó szelleműeket.
A kísérőprogramok között a vérnyomás-, vércukor és testzsírmérés is helyet kapott, sőt a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából ki lehetett próbálni az inbody testösszetétel analizáló készüléket, mely képet ad arról, hogy a súlyunk, legyen az alacsony-normál-magas, miből áll, milyen az izomszövet és a zsírszövet aránya, mennyi vizet tartalmaz a szervezet, szembesít azzal, hogy az izomzatunk megfelelően erős-e testméretünkhöz, hogy melyik testtájon észlelhető izomhiány.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!