A háziversenyek legjobbjai versenyeztek matematikából


2018-04-17 18:21:13  | cikk: Babos Petra  | 


A háziversenyek legjobbjai versenyeztek matematikából főképe
Közel húsz éve szervezi meg a Tarczy Lajos Általános Iskola a hagyományos járási matematika versenyt, melyre a város és a környék 2., 3., 4. osztályos tanulóit várják.
A megmérettetésre idén több mint 30 diák nevezett, a város összes általános iskolájából, valamint Pápakovácsiból, Homokbödögéről, Vaszarról és Ugodból is érkeztek tanulók.
A versenyzőket Gicziné Horváth Katalin igazgatóhelyettes köszöntötte, majd dr. Kalmárné Bóka Ildikó, a verseny szervezője ismertette a verseny menetét.
A szervező hírportálunknak elmondta, a megmérettetést hiánypótló szándékkal Hortobágyiné Bors Judit indította útjára, mivel az alsós korosztálynak nincs lehetősége versengésre. A járási versenyre a legjobbak kerültek be, ők egy házi fordulót írtak már korábban. A feladatokat az iskola matematika tanárai állították össze, főként olyan típusú feladatokat adtak a diákoknak, amelyek a logikai gondolkodást erősítik.
-Nagy öröm, hogy a verseny évről évre nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, ami azt jelenti, hogy szeretik a matekot. A feladatokkal elsősorban nem a tanagyagot szerettük volna kikérdezni, hanem inkább logikai gondolkodáson alapuló, problémamegoldó példákkal színesítettük a szöveges feladatokból álló versenyt - mondta a szervező.
A zsűri a tarczys tanárokon kívül a nyugalmazott tanárokból állt össze. Minden versenyző emléklapban, az első három helyezett pedig oklevélben és értékes könyvjutalomban részesült.

Képek:

2. osztályosok
I. Steiner Balázs, Szent István iskola, felkészítő Tüskéné Bernáth Andrea

II. Györkös Dávid, Gyurátz iskola, felkészítő Szücsné Gergely Judit
III. Balogh Emese, Tarczy iskola, felkészítő Szalay Zsuzsanna

3. osztályosok

I. Lőrincz László Lénárd, Tarczy iskola, felkészítő Kiss Zsanett

II. Németh Nóra, Weöres iskola, felkészítő Tóthné Berkes Noémi

III. Földing Boglárka, Gyurátz iskola, felkészítő Borsos Rita

4. osztályosok

I. Szakács Boglárka, Tarczy iskola, felkészítő dr. Kalmárné Bóka Ildikó

II. Böröczky Bertalan, Gyurátz iskola, felkészítő Rókáné Varga Mónika

III. Reinitz Barnabás, Kastély iskola, Pápakovácsi, Felkészítő Badics Gabriella
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!