300 diák a medencében


2018-04-17 10:46:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


300 diák a medencében főképe
14 egyesület 300 úszójának részvételével a Várkertfürdő medencéje adott otthont az Úszósuli körverseny harmadik fordulójának. A megmérettetés célja ezúttal is az volt, hogy a Veszprém és Vas megyei megyei egyesületek, úszóiskolák úszóit a versenyezési lehetőségen keresztül sikerélményhez juttassák. Ennek érdekében az aktuális korosztályos ranglistán, az aktuális versenyszámban, az első húsz között szereplő úszók szereplésére versenyen kívüli indulást biztosítottak a szervezők. Az érdeklődés ezúttal is rendkívül nagy volt, hiszen a versenybizottság 800-nál is több rajtot regisztrált - tudtuk meg Babai Gergőtől, a Pápai Úszó Sportegyesület edzőjétől.
- Erre a fordulóra pápai színekben 24-en álltak rajtkőre, szereplésükkel rendkívül elégedett vagyok, hiszen kilenc arany-, nyolc ezüst és hét bronzérmet szerezve a klubok összevetésében az ötödik helyen végeztünk, megelőzve például a Veszprémet vagy épp a Szombathelyi VSC-t. Kicsit változtattunk a struktúrán, a picik a délelőtti, a nagyobbak a délutáni programban jutottak szereplési lehetőséghez, ami bevált, hiszen a hazai sportolók közül szinte kivétel nélkül mindenki egyéni csúcsot úszott. A kicsiknél a legeredményesebb versenyzőnk a 2011-es születésű Bérczy Bendegúz lett, aki egy arany- és két ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét, de a 2002-es Horváth Rebeka teljesítménye is megsüvegelendő, aki négy első helyet gyűjtött.

Részletes eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!