Mindenkit megragadott a látvány-Boda Balázs és Oláh Kati festménykiállítása


2010-05-13 08:36:25  | cikk: Tóth Tamara  | 


Gyönyörű, megragadó képek kiállítása nyílt tegnap a Tapolcafői református templomban. A művész házaspár, Boda Balázs és Oláh Kati vadregényes, romantikus, idilli képeit a lakókörnyezet ihlette. 17 évig laktak egy kis faluban, a Veszprém megyei Budaváron. A képek inspirációja onnan ered, - ahogy Boda Balázs fogalmazott - 3 éve átköltöztek Paloznakra egy urbánusabb környezetbe. Az újabb képekre a Paloznaki közeg, a Balaton környezete hatott. Boda Balázs úgy fogalmazott, munkáik keresik a helyüket, a pillanatnyi lelkivilágot sugallják, minden megfestett kép jelentéssel bír. A Tapolcafői Zenés Esték és a Templomgaléria közös szervezésében nyílt festménykiállítás május 24-ig tekinthető meg. A református templom tiszta, fehér falai kiemelik a szinte fénykép pontossággal megörökített festmények lényegét, melyeket nézve az ember úgy érzi, van kiút a rohanó világból, van megnyugvás és beszélő csend. A kiállítás megnyitóját megelőzően zenés áhítaton vettek részt a hívek, Kovács Dániel, a Pápai református Gimnázium igazgatója hirdetett igét, melyet Kántor Péter orgona hangversenye követett.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!