Együtt játszott közel 300 ovis a sportcsarnokban


2018-04-16 17:52:21  | cikk: Babos Petra  | 


Együtt játszott közel 300 ovis a sportcsarnokban főképe
A Pápai Városi Óvodák immár tizenegyedik éve szervezi meg a Városi Sportcsarnokban az Ovitorna rendezvényét.
Orbánné Maráczi Judittól, a torna főszervezőjétől megtudtuk, 11 évvel ezelőtt az egészségnevelő-környezetvédelmi munkacsoport szervezte az ovitornát, azért, hogy a nagycsoportos, iskolába készülő gyerekek együtt játszhassanak. A mai alkalmon padgyakorlatokkal, karika gyakorlatokkal, óriás gimnasztikai labdákkal várták a gyermekeket. Az apróságok rendszerint mindig nagy izgalommal készülnek arra, hogy birtokba vehessék a hatalmas csarnokot, így történt ez az idén is.
A rendezvényen a városi óvodák tagóvodái, a katolikus óvoda, a homokbödögei és a lovászpatonai óvoda iskolába készülő gyermekei, összesen 258 apróság vette birtokba a küzdőteret, s játszott együtt.
A programon Unger Tamás alpolgármester mondott köszöntőt, aki örömét fejezte ki, hogy ennyi kisgyermek jött el a sportcsarnokban, hogy együtt mozogjon, játsszon. Az alpolgármester hozzátette, az egészséges életmódhoz nemcsak a helyes táplálkozás, hanem a rendszeres mozgás is elengedhetetlen, ezért reméli, ha hazamennek, a szülőkkel együtt is elmennek a szabadba játszani a játszótérre.
Az Ovitorna szervezésében és lebonyolításában nagy segítséget nyújtott Koncz Sándor nyugalmazott testnevelő tanár.
PÁpa Város Önkormányzata térítésmentesen biztosította a Városi Sportcsarnok épületét az óvodások részére a rendezvény idejére. 
A gyerekek oklevélben részesültek és üdítőt is kaptak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!