Huszár János pedagógiai és közéleti munkássága


2010-05-13 08:33:07  | cikk: Tóth Tamara  | 


A Veszprém Megyei Neveléstörténeti Társaság Huszár János pedagógiai és közéleti munkásságáról adott ki könyvet, mely a Veszprém Megyei Pedagógus Életrajzok sorozat 9. kötete. A kiadvány dr. Kovács Zoltán és dr. Áldozó Tamás megyei önkormányzati képviselők, valamint Pápa Város Önkormányzatának támogatásával jelent meg.

A Veszprém Megyei Neveléstörténeti Társaság (VMNT) célja, hogy emléket állítson és még életükben bemutassa azokat a megyei pedagógusokat, akik a tanítás mellett a szakmai közéletben is munkálkodnak. Huszár János embersége kiemelkedő a pedagógiában, emellett hadtörténeti kutatásai is rendkívül jelentősek, valamint Pápa történelmi múltjából sok érdekességet tárt már fel, melyek élményszerű olvasmány formában jelentek meg. A kivételesen nem általa, hanem róla megjelent kötetben szerepel egy életrajz, bibliográfia a megjelent könyveiről és a végén helyet kapott egy szemelvény is, mely rövid válogatás Pápa helytörténeti dolgozataiból. A könyvbemutatón részt vett Rádi Róbert művelődési osztályvezető, dr. Hermann István, a Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója és a Jókai Kör elnöksége is. Dr. Kovács Zoltán Pápa város polgármestere mondott köszöntőt a könyv bemutatójának alkalmából. A polgármester beszédében kiemelte Huszár János megyei és országos, valamint országhatáron túli évtizedes tevékenykedéseit, melyek nemcsak pedagógiai írások, hanem helytörténeti munkák formájában is megjelentek. A polgármester úgy fogalmazott, nincs Pápán rendezvény Huszár János nélkül, sokoldalú tevékenységére a város rendkívül büszke. A kötetet szerkesztője, dr. Tölgyesi József mutatta be. A VMNT titkára elmondta, az ilyen életutak mellett az is kell, hogy annak a városnak a vezetői, ahol az ember él, tudják méltányolni és felvállalni azt a tevékenységet, hogy valakiben történelmi, művelődéstörténelmi tradíciók élednek fel.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!