Matekverseny a Tarczyban


2010-05-12 20:04:38  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Matekverseny a Tarczyban főképe
„A matematika, ha helyesen tekintjük, nemcsak igaz, hanem fölöttébb szép is, hidegen és egyszerűen szép, mint egy szobor.” Bertrand Russel

Tízedik alkalommal rendezte meg ma délután hagyományos alsós matematika versenyét a Tarczy Lajos Általános Iskola. A megmérettetésre 27 diák nevezett, három korcsoportban, Pápáról és a környék általános iskoláiból.
- A feladatok logikai típusúak, nem konkrétan a tananyagot kérdezik a gyerekektől. A második osztályosoknak 6, a harmadik, illetve a negyedik osztályosoknak pedig 4-4 példát kellett 60 perc alatt megoldaniuk. Minden feladatra vártunk szöveges választ is. A második osztályosoknál négytagú zsűri értékelt (dr. Kalmárné Bóka Ildikó, Szalainé Kálovics Erzsébet, Lind Bernadett, a Tarczy Lajos Általános Iskola tanárai és egy külsős iskola tanára). A harmadik és negyedik osztályosoknál Taxné Major Zsuzsanna, Szücsné Somogyi Ágnes, Ferencziné Simon Ágnes (Tarczy Lajos Ált. Isk. tanárai) és Benecz Károlyné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanárnője zsűrizett - mondta el a verseny szervezője, Hortobágyiné Bors Judit.
Az első három helyezett oklevélben és könyvjutalomban részesült.


Eredmények:
2. osztály:
1. Hegedűs Katarina (Erkel Ferenc Ének-Zenei Ált. Isk.) és Présinger Zsófia (Tarczy Lajos Ált. Isk.)

3. osztály:
1. Bódai Martin (Ihász Gábor Általános Iskola, Vaszar)

4. osztály:
1. Margl Roland (Tarczy Lajos Ált. Isk.) és Tibold Márton (Munkácsy Mihály Ált.Isk.)


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!