Vízilabda – Felkészült a serdülő csapat a rajtra


2009-09-09 13:26:12  | cikk:  | 


Kemény szárazföldi alapozás után ugrottak vízbe múlt héten a Pápai SE vízilabda szakosztályának serdülő pólósai. 12 perces Cooper-tesztekkel, hát-, has- és lábizom-gyakorlatokkal igyekeztek a szeptember végi bajnoki nyitányra formába lendülni Cseh László tanítványai.

- A medencén kívüli tréningek után 1800 méter úszással vettük birokba a Várkertfürdő medencéjét. A munkát edzésről-edzésre fokoztuk, a nyolcadik napra mindenki hozzászokott az egyre nehezedő terheléshez, az úszásmennyiséget erre az időre már duplájára növeltük. 3600 méternél kicsit visszavettünk, a technikai elemek csiszolása érdekében.

Az edzéslátogatottságra nem lehet panasza az edzőnek, hétről-hétre megtelik serdülő illetve gyerek korosztályú vízilabdásokkal a medence. 1997-’98-’99 és 2000-ben születettek is teljes intenzitással gyakorolnak, a velük történő foglalkozásokat főleg a labdavezetés, fordulás, az ún. „idegen mozgások” valamint a taposások teszik ki. A bajnokság heteken belül kezdetét veszi, ám a korábbi évektől eltérően idén változott a nevező csapatok névsora.

- Szombathely és Kaposvár csapatai idén az országos bajnokságba neveztek, ami érzékeny veszteség a mi kiírásunknak. Azért is sajnálom, hogy ezzel a két csapattal idén nem csapunk össze, mert csak a jobb együttesekkel való találkozás során lehet igazán sokat fejlődni. Ezeket szem előtt tartva a 6 csapatos dunántúli bajnokság végén az első háromba várom a fiatalokat, ám a színvonal gyengülése miatt egy esetleges bronzérem nem lesz olyan értékes, mint például a 2007-es harmadik helyünk. Mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy a gyerekek mindent elkövetnek a győzelem érdekében, mert ez a legfontosabb – vélekedett Cseh László.

Utánpótlásból sosem elég, a vízilabda-szakosztály továbbra is várja 1997, 1998, 1999 és 2000-ben született úszni tudó fiúk és lányok jelentkezését.

Haraszti Gábor


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!