Közel 150 kiállító az érembörzén


2018-04-08 17:04:02  | cikk: Babos Petra  | 


Közel 150 kiállító az érembörzén főképe
A Magyar Éremgyűjtők Egyesületének pápai csoportja 37. alkalommal rendezte meg a tavaszi Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozót, mely az egész Dunántúlról városunkba vonzotta a gyűjtőket. A rangos találkozónak ezúttal is a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.
A nívós börzére közel százötven lelkes kiállító érkezett, a Dunántúl különböző tájairól, mint például Csurgóról, Sopronból, Kaposvárról, Győrből, Sárvárról és Budapestről is.
A gazdag kiállításon az érmék és érmek mellett hagyományosan megtalálhatóak voltak a régi képeslapok, papírpénzek, bélyegek.
A börzét miniárverés és tombolasorsolás színesítette.
Buzás Gyula titkár elmondta, a Jókai-emlékév kapcsán alkalmi pénzt is készítettek. Ma a pápai csoport városi szükségpénz sorozatának 33. darabja került forgalomba, amelyen Jókai-portré látható.
A találkozó idén is sok érdekességet kínált, voltak római kori pénzérmék, nemzetközi és magyar pénzek, katonai kitüntetések, képeslapok, könyvek és újságok is helyet kaptak az egyes asztalokon az érdeklődők legnagyobb örömére.
A soron következő érembörze augusztus 12-én lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!