Tíz baleset az elmúlt héten


2018-04-06 10:47:12  | cikk:  | 


Tíz baleset az elmúlt héten főképe
Az elmúlt héten - 2018. március 26 és 2018. április 1. között - a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén tíz közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök. Négy baleset Pápán, három lakott területen kívül, egy-egy esemény pedig Takácsiban, Lovászpatonán és Gecsén következett be. A balesetek közül kettő járt személyi sérüléssel. Egy gépkocsi utasa könnyű, míg egy kerékpáros súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elsődleges adatok szerint a káresemények kialakulásához az útviszonyoknak nem megfelelő sebesség alkalmazása, a szabálytalan hátramenet, az oldaltávolság helytelen megválasztása, az elsőbbség meg nem adása, a nem kellő követési távolság, valamint több esetben a kanyarodási szabályok megsértése vezetett. Egy gépkocsi vaddal ütközött.

A húsvéti ünnepek idején három gépjármű vezetőjével szemben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszteres vizsgálat, ám a balesetekben ittas vezetés nem játszott szerepet.

A vadelütések megelőzése érdekében a pápai rendőrök húsvét vasárnap és hétfőn több szabálykövető gépkocsivezetőnek adtak ajándékba vadriasztó sípot a Pápai járás területén.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi