MSZP-Párbeszéd: Több pénzt kell fordítani az egészségügyre


2018-04-05 22:32:53  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


MSZP-Párbeszéd: Több pénzt kell fordítani az egészségügyre főképe
Azonnali reformra szorul a magyar egészségügy a baloldali ellenzék álláspontja szerint - erről volt szó a Huszár Közösségi Házban csütörtökön késő délután tartott lakossági fórumon, melyre Gőgös Zoltán országgyűlési képviselőjelölt meghívta Komáromi Zoltánt, az MSZP-Párbeszéd egészségügyi miniszterjelöltjét.

A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón Grőber Attila pápai MSZP-elnök és Gőgös Zoltán elmondták, a választási kampányban részletesen bemutatták azt a jövőképet, melyet pártjuk kínál a választópolgárok számára. Grőber Attila úgy fogalmazott, ami az elmúlt nyolc évben történt, az nem folytatódhat tovább: hazánkban különösen rossz a helyzet az oktatás- és az egészségügy terén, ráadásul lelkileg és mentálisan is gödörben van az ország. Mindketten arra bíztatták a lakosságot, hogy minél többen menjenek el szavazni vasárnap.

A háziorvosként tevékenykedő Komáromi Zoltán kiemelte, a kisebb városok, a kistelepülések lakóinak is helyben jár a súlyos betegségek kezelésének lehetősége, a közvetlen életveszélyt elhárító orvosi ellátás. Hozzáfűzte, az egészségügy megreformálása terén arra kell törekedni, hogy mindenki hozzájuthasson a gyakori betegségek diagnosztikai és terápiás ellátásához a lakhelyéhez közel. Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a jól működő egészségügyhöz jól szervezett városi kórházakra és rendelőintézetekre, elhivatott háziorvosokra, kellőképpen felszerelt mentőállomásokra van szükség. Mint mondta, az egészségügyi szakembereket meg kell fizetni, az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésre, korszerűsítésre szorul,  nem utolsó sorban pedig villámgyorsan fel kell számolni azt a jelenséget, miszerint az alapvető vizsgálatokra adott esetben akár több hetet is várnia kell a betegnek. Komáromi Zoltán megjegyezte, a felvázolt reform megvalósításához mindenekelőtt több pénzt kell fordítani az egészségügyre, annak mindennapi működésére.

Képek:


Címkék: MSZP | választás2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!