Megkezdte a tavaszi kátyúzást a Városgondnokság


2018-04-05 21:25:40  | cikk: HuHa  | 


Megkezdte a tavaszi kátyúzást a Városgondnokság főképe
Ma megkezdődött a nem szilárd burkolatú utak javítása a városban. A munkálatokat a Városgondnokság végzi, először az Öreghegyben, aztán a Törzsökhegyben és a Kishegyben dolgoznak, de javítják a Bocsor utca körüli murvás utcákat és a Várkertfürdő előtti területet is.
Gréderrel simítják el és töltik fel a gödröket a murvás utakon

A Városgondnokság jellemzően tavasszal és ősszel végez nagyobb volumenű kátyúzást, idén azonban már télen is be kellett avatkozniuk, hiszen a kedvezőtlen időjárás nagyon lerontotta a hegyi utak állapotát. Akkor kézi erővel lehetett dolgozni, most megint gréder és úthenger egyengeti az utakat.
-Mindezek mellett azokon az utakon, ahol nem fér el a gréder saját gépeinkkel dolgozunk a következő hetekben - közölte Bakó István igazgató. Hozzátette, egyes útszakaszokra murvát is hordanak, azzal töltik fel az úthibákat.
A murvás utak javítása várhatóan két hétig tart, az Öreghegyben három, a Kishegyben kettő, a Törzsökhegyben egy napra tervezik a munkát megfelelő időjárás esetén.
Mindezzel párhuzamosan már előkészültek a város aszfaltos útjainak kátyúzására is, több helyen már kijelölték a javítandó úthibákat, folyik a kivitelező kiválasztása és várhatóan a jövő héten megkezdődik a munka.
A tömörítést úthenger végzi

Bakó Istvántól megtudtuk, a murvás utak javítására évente 5 millió forintot különítenek el, az aszfaltos útburkolatokra pedig 25 milliós keretük van, melyből a tavaszi munkák körülbelül 20 millióba kerülnek. Ebből az összegből - a beérkezett ajánlatoktól függően - 1200-1300 négyzetméternyi úthibát lehet kijavítani. A tavaszi és őszi nagy munkák mellett az év többi részében szükség szerint kisebb kátyúzási munkákat is végeznek saját gépeikkel.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!