Pótolják a Jókai utcai fákat


2018-04-04 21:28:12  | cikk: HuHa  | 


Pótolják a Jókai utcai fákat főképe
26 fát távolított el a Városgondnokság a Jókai utcáról február végén. A favágás azokat a növényeket érintette, melyek a szakértői vizsgálatok szerint betegek, elöregedettek voltak, s kivágásuk mindenképpen indokolt volt. Az akkori munkáknál elhangzott, az öreg, beteg, balesetveszélyes fák helyett újakat ültetnek majd, s ezt a telepítést már ebben az ültetési szezonban megkezdik.
A Március 15. tér irányából kifelé, az utca bal oldalán telepítettek ma csemetéket
 
Ez történt ma, a Városgondnokság 10 csemetét ültetett el a Jókai utcán. Unger Tamás alpolgármester a helyszínen emlékeztetett, a növények pótlása szinkronban van azzal az elképzeléssel, hogy az útrekonstrukció után egységes arculatú, a korábbihoz hasonlóan fákkal szegélyezett, szép utcakép fogadja majd az erre járókat. Hozzátette, most azon a szakaszon lehetett pótolni a kivágott fákat, melyen az útfelújítási munkáknak nincs útban, vagyis ahol a járdát nem érinti a rekonstrukció. Ez a Március 15. tér és a Szalmavári domb közötti rész, ezen túl a Csóka felé ugyanis faltól-falig tartó felújítás zajlik.
Nagy földlabdás, daruval mozgatható csemetéket ültettek

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, kétféle fát ültettek: hársot és kőrist. A csemeték előnevelt, háromszor átültetett növények, melyeknek már komoly gyökerük van, nagy földlabdával szállították őket, így kézi mozgatásuk nem lehetséges, daruval emelték be őket a kialakított, előkészített gödrökbe. A fák öntözéséhez dréncsövet helyeztek az ültetőárokba, a csemetéket pedig több oldalról rögzítették.
Bakó István (balra) és Unger Tamás a Jókai utcai fatelepítésnél 

A ma elültetett fákat újabbak követik majd, hiszen az útfelújítás végén valamennyi kivágott fát pótolják, sőt a rekonstrukciót végző cég által eltávolított fák helyett is lesznek új növények a szakági terv szerint.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!