Zajlanak a választási előkészületek


2018-04-04 16:21:52  | cikk: Babos Petra  | 


Zajlanak a választási előkészületek főképe
A jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlanak az előkészületek városunkban, illetve a 4. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerületben az április 8-i választásra. Kanozsainé dr. Pék Mária, a 4. sz. Országgyűlési Egyéni Választókerület Választási Irodájának vezetője elmondta, ma délelőtt tartották a jegyzőkönyvvezetők oktatását, hiszen, mindenki, aki a választási munkában részt vesz, azt fel kell készíteni a feladat megfelelő ellátásra. Pápán 31 szavazókörben adhatják le voksaikat az állampolgárok vasárnap.
A szavazatszámláló bizottságok választott és delegált tagjainak eskütétele és oktatása döntő részében már lezajlott, annak érdekében, hogy a feladatok ellátása zökkenőmentesen történjen. A vasárnapi választásokig még sok a tennivaló, elő kell állítani a nyomtatványokat, a választási iratokat előkészíteni, annak érdekében, hogy a szavazatszámláló bizottsági elnökök részére át tudjuk adni az iratokat szombaton. Aztán kezdődik a vasárnapi feladatellátás. Háromnegyed 5-től kinyitjuk a Polgármesteri Hivatal épületét és negyed 6-tól állunk neki az iratok kiszállításának, azért, hogy fél 6-ra a szavazókörökbe eljussanak, s legyen elég idő, hogy előkészítsék a szavazóhelyiségeket 6 órára, amikortól kezdődik a választás - mondta Kanozsainé dr. Pék Mária.
Azok, akik a szavazás napján nem azon a magyarországi településen tartózkodnak, amelynek a szavazóköri névjegyzékében szerepelnek, április 6-án 16 óráig kérhetik az átjelentkezést - közölte a Választási Iroda vezetője. Ezúttal is van lehetősége mozgóurna kérésére mindazoknak, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt nem tudják felkeresni a szavazókört. Ők április 6-án 16 óráig igényelhetnek mozgóurnát a Helyi Választási Irodába eljuttatott kérelemmel, a szavazás napján pedig 15 óráig kell, hogy megérkezzen a szavazatszámláló bizottságokhoz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!