Három osztályt szeretne indítani a Munkácsy


2018-04-03 22:46:44  | cikk: Babos Petra  | 


Három osztályt szeretne indítani a Munkácsy főképe
Sok érdeklődő gyűlt össze a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola idei első ovisuli foglalkozására.
A szép számban megjelenteket Ferenczi Kálmán igazgató köszöntötte, majd a szülőket az iskolában folyó oktató-nevelő munkáról tájékoztatta, miközben a gyerekek a tanító nénikkel játszottak.
Az igazgató hírportálunknak elmondta, a 2018/2019-es tanévben is három első osztály szeretnének indítani.
-Az általános képzésben résztvevő diákok ugyanolyan óraszámban tanulják az egyes tantárgyakat, mint a másik két osztályban. Első osztálytól alapozó jelleggel, szakköri órában ismerkedhetnek meg a tanulók az angol nyelv alapfogalmaival is. Az emelt óraszámú matematikaoktatást a 2013/2014-es tanévtől indítottuk el, nagy sikerrel. A gyerekek szorobánnal tanulnak meg számolni, ami felgyorsítja és egyszerűvé teszi a fejszámolást. A szorobán mellett kiemelt szerepet kap a sudoku és a sakk is, de más logikai játékok megismerése sem marad el. A harmadik osztályban német nemzetiségi képzéssel várjuk a diákokat. Iskolánkban 2002 óta működik felmenő rendszerrel német nemzetiségi osztály. Nyelvoktató programunkat azoknak kínáljuk, akik első osztálytól kezdve heti 6 órában szeretnék tanulni a német nyelvet és megismerni a nyelvet beszélők történelmét, kultúráját. Az 1. osztályban a nyelvi tartalmak figyelemfelkeltő átadásával próbáljuk megszerettetni tanulóinkkal a német nyelvet. A későbbi évfolyamokban pedig célunk a nyelvi ismeretek praktikus használhatóságának biztosítása. A német nemzetiségi osztályunkba azokat az iskolaérett gyerekeket várjuk, akik olyan képességekkel rendelkeznek, hogy a nyelvtanulás miatt velük szemben támasztott magasabb követelmények sem jelentenek megterhelést számukra. Terveink szerint a leendő tanítók Kurali Edina, Somogyi Zoltánné és Szabó Bernadett lesznek majd - mondta az igazgató, aki hangsúlyozta, az intézményben a testnevelés kiemelt szerepet kap, hiszen céljuk a tanulók fizikai állóképességének, egészséges testi fejlődésének biztosítása, erőnlétének fokozása. A mindennapi testnevelés keretében heti öt órában tanítjuk a testnevelést, amihez délutáni tömegsport foglalkozás, edzés társul. Lehetőségük van az úszás alapszintű elsajátíttatására is.
Terveik között szerepel, hogy a testnevelés tanításunkat a jövőben színesítjük azáltal, hogy a küzdősportok alapvető mozgásainak oktatását is bevezetjük. Így tanítványaink számára a JUDO fortélyainak megismerésére is lehetőséget tudunk biztosítani.
Ferenczi Kálmán elmondta, az oktató-nevelő tevékenységünket szeptembertől már csak egy telephelyen végezzük, melynek helyszíne az anyaépületük.
Az iskola ezen kívül még egy ovisulis foglalkozásra várja az érdeklődőket, április 4-én 16 óra 30 perctől. A szülőknek lehetőségük nyílik a leendő tanítók órainak megtekintésére is április 5-én az első két tanítási órában.

Képek:


Címkék: ovisuli
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!