A Természet ösvényei a Hagyományok Hegyén


2010-05-12 19:57:20  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


A Természet ösvényei a Hagyományok Hegyén főképe
A JMK Tudás-Szín-Tér programja minden foglalkozásával arra vállalkozott, hogy a helyi értékek felkarolásával hagyományainkat megőrizze és átörökítse. Ebbe az elképzelésbe kitűnően beleillik a Hagyományok Hegye Egyesület két foglalkozássorozata. A Természet ösvényei című környezet-és természetismereti foglalkozás a héten zajlik.
Hat csoportot, főként 3. és 4. osztályos diákokat céloztak meg a szervezők, hogy 3x45 perces foglalkozásokkal megismertessék velük a Hagyományok Hegye növény-és madárvilágát, természeti kincseinket. A gyerekek számos játékos feladatot kaptak, volt például gyógynövény-felismerés és környezetismereti vetélkedő. Meizner Tibortól, a Hagyományok Hegye Egyesület vezetőségi tagjától megtudtuk, ezek az alkalmak azért is hasznosak a diákok számára, mert megtanulják, hogyan védhetik környezetünket. Megtudhatják például, hogy mennyi vizet pazarolnak egy fogmosással, ha közben folyamatosan folyatják a vizet.
Az eheti foglalkozássorozatot a jövő héten a Történelmi akadályverseny követi majd, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeibe vezeti be a résztvevő diákokat. Megismerhetik a korabeli fegyvereket, ruházatot és néhány fontos esemény is megelevenedik a szemük előtt. A Történelmi akadályversenyen a 7. és 8. osztályos tanulók vesznek majd részt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!