Közösen az egyházaskeszői idősek biztonságáért


2018-03-28 12:30:05  | cikk:  | 


Közösen az egyházaskeszői idősek biztonságáért főképe
Az egyházaskeszői nyugdíjasoknak tartott prevenciós délelőttöt a helyi Polgárőr Egyesület és a Pápai Rendőrkapitányság.

Az Egyházaskeszői Polgárőr Egyesület vezetője és a rendőrség munkatársa a helyi polgármesteri hivatalban várta a település nyugdíjasait 2018. március 22-én délelőtt. A rendezvényen a polgárőrség elmúlt évi tevékenységéről készített beszámolót hallgatták meg a megjelentek, majd tájékoztatást kaptak a Szomszédok Egymásért Mozgalomról is, amihez a helyi egyesület már több éve csatlakozott.

A polgárőrség vezetője kérte az időseket, hogy a településen megjelenő gyanús idegenekről, házalókról minden esetben adjanak tájékoztatást részükre. Ezt követően a Pápai Rendőrkapitányság képviselője a betörések és a besurranások megelőzése érdekében adott hasznos vagyonvédelmi tanácsokat a nyugdíjasok számára. Kiemelte, hogy a kapukat és a bejárati ajtókat napközben is zárják be. Ezenkívül felhívta a figyelmet a riasztóberendezések használatának fontosságára is, valamint arra, hogy az otthon tartott készpénzt és értékeket célszerű egy jól rögzíthető széfben tartani, illetve értékeinkről érdemes házi leltárt készíteni.

A rendőr az ingyenes egészségügyi szűrőprogramoknak álcázott árubemutatók veszélyeire is felhívta a figyelmet, és kérte az időseket, hogy egészségmegőrző vagy egészségjavító termék vásárlása előtt kérjék ki a háziorvos véleményét.

A rendezvény végén minden nyugdíjas prevenciós kiadványt vehetett át, a polgárőrség pedig kulcstartóval és tollal ajándékozta meg a résztvevőket.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!