Idegen nyelvi Ki mit tud? a Közgázban


2018-03-26 22:55:32  | cikk: Babos Petra  | 


Idegen nyelvi Ki mit tud? a Közgázban főképe
Hatodik éve szervezi meg a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a nagy sikerű idegen nyelvi ki mit tud?-ot, melyen ebben az évben angol, német és francia nyelven versenyezhettek a tanulók. Közel 20 műsorszámot tekinthettek meg az érdeklődők egyéni és csoportos produkciókban, amely több mint száz diákot mozgatott meg városunk valamennyi középiskolájából és a szakképzési centrum többi intézményéből, többek között Várpalotáról és Zircről.
Németh Éva, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője elmondta, 2013-ban hiánypótló szándékkal kezdték el megszervezni ezt a fajta megmérettetést, mivel úgy gondolták, hogy manapság rendkívül divatosak a tehetségkutató műsorok, s ezekben a diákok is szívesen részt vesznek a tanult idegen nyelveken. Tavaly az iskola elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet, mely megtisztelő cím kötelezi őket arra, hogy a jó gyakorlataikat átadják és megismertessék minél több tanulóval és tanárral. Az összeállítás nagyon színes és élvezetes volt, a közönség láthatott és hallhatott különféle táncot, ének szóló és kamara produkciót, jelenetet, verset és prózát.
Az előadókat három tagból álló zsűri bírálta el, melyben a bizottság elnöki feladatát Bedecsné Ács Zsuzsanna, a Pápai Musical Stúdió vezető énekese látta el, s neki segített angol nyelvi részről Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője, német nyelvi oldalról pedig Bíró Jenőné, a Közgáz nyugalmazott pedagógusa. A zsűri jutalmazta a tehetséges diákok előadását. A legjobbak könyvutalványban, angol és német nyelvű könyvben és édességben részesültek.

Képek:

Eredmények:
Vers,próza:
1.Homlok Anna, Petőfi
2. Varga Rebeka, Petőfi
3. Bakonyi József Gergely, Zirc

Ének,szóló:
1.Sántha Flóra, Petőfi
2.Simon Vanda, Refi
2.Bakai Nikolett, Refi

Jelenet:
1.Bert and the Bulldozer, Petőfi
2.Noisy Neightbours, Petőfi
3.The English lesson, Várpalota

Ének, kamara:
1.Kovács Mirtill, Refi
2.Juhász Buday Kevin, Türr

Tánc:
1.Bajor tánc, Petőfi
2.Money, money, money - Közgáz
3. Vági Richárd, Batthyány

Különdíj:
Balogh Martin, Türr
Ábrahám Máté, Batthyány
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!