Idén 30 kilométer közút újul meg a térségben - Pápa és Dáka között már dolgoznak


2018-03-23 21:36:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Idén 30 kilométer közút újul meg a térségben - Pápa és Dáka között már dolgoznak főképe
Teljes körű útfelújítást végeznek el a nyár közepéig a Pápa és Dáka közötti szakaszon több mint 540 millió forintból. Nem ez lesz az egyetlen út, amely idén megújul Pápa térségében, többek között a Vaszari út bázisrepülőtérig tartó etapját is érintik a rekonstrukciós munkálatok - tájékoztatott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő Dákán.
Mint mondta, az idei évben több mint 30 kilométer közút rekonstrukcióját hajtják végre a pápai választókerületben 3,5 milliárd forintból. A kormánypárti politikus megjegyezte, 2014-től 2018 végéig összességében hétmilliárd forintból 61,2 kilométer út felújítása valósul meg Pápa térségében, köszönhetően a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak és állami forrásoknak. 2018-ban a már említett útfelújítások mellett elvégzik a Nagygyimót és Pápa közötti szakasz rekonstrukcióját, továbbá Noszlop környékén, Bakonybél és Bakonykoppány között, valamint Bakonyszentkirály térségében is megújul meg egy-egy útszakasz. Kovács Zoltán kiemelte, a rossz minőségű útburkolatok cseréje jelentősen növeli a közlekedésbiztonságot és a közlekedési infrastruktúra minőségét.

A pápai elkerülő út kéttornyúlaki körforgalmától Dákáig tartó, mintegy öt kilométer hosszú szakaszon a kivitelező már hozzálátott a munkához. Végh József dákai polgármester elmondta, ennek az útnak a mostani formája 1980-ban készült el, azóta csak állagmegóvást végeztek rajta. Az utóbbi időszak jelentős kamionforgalma - ami az ugodi bányából a környékbeli útfelújításokhoz szállította az alapanyagot - nagymértékben rontott a burkolat állapotán. Az út, mely annakidején nem ekkora terhelésre lett tervezve, most egy 540 millió forintot meghaladó beruházás keretében teljes körűen megújul: a régi aszfaltot felmarják, majd úgynevezett remix eljárással újrahasznosítják az új burkolathoz, amit két-három rétegben készítenek el. Többek között az ezen a szakaszon található nyolc buszmegállót és a hozzá tartozó peronokat szintén újjáépítik, felújítják a dákai vízfolyás és a Kis-Séd-patak hídját, megtisztítják az átereszeket, tartós útburkolati jeleket festenek fel, kicserélik a KRESZ-táblákat. A rekonstrukciós munkálatok alatt szakaszosan félpályás útlezárásokra kell számítani, jelzőlámpás irányítás mellett. A tervek szerint a nyár közepére végeznek a beruházással.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!