Szórakoztató kiadványnak nevezte a Jobbik újságját a polgármester


2018-03-20 23:19:01  | cikk: HuHa  | 


Szórakoztató kiadványnak nevezte a Jobbik újságját a polgármester főképe
Bár még csak az interneten olvasható, hamarosan a lakossághoz is eljut a Jobbik kiadványa, a Huszárvágás - közölte a sajtóval Áldozó Tamás polgármester. Meglátása szerint igencsak szórakoztató kiadvány lesz, és mindegyik állítására nem is érdemes reagálni, de egy gondolatot a pápai családok érdekének védelmében kiemelt a városvezető.
-Ha Töreki Milánt megválasztják országgyűlési képviselőnek, akkor ők eltörlik a társasági adó mai rendszerét és a társasági adót közhasznú beruházásokra fogják fordítani - idézett a kiadványból.

A polgármester kiemelte, ma Pápán a társasági adóból származó pénzek egyetlen célt finanszíroznak: a látványsportágak utánpótlás-nevelését, az utánpótlás-nevelés feltételrendszerének megteremtését. Ez alatt a gyermek számára a szerelés vásárlást, a játékvezetői díjakat, a sportorvosi költségeket, az edzők díját kell érteni és annak az infrastruktúrának a fenntartását, ahol a gyermekek sportolni tudnak - ilyen a sportcsarnok, a Perutz Stadion, és azok a helyek, ahol kézilabdáznak -, amiért bérleti díjat kell fizetni - magyarázta a városvezető.
-A társasági adóra 2018-ban a pápai egyesületek: a PELC, a pápai Vasas Sportegyesület, a Kilián Diáksport Egyesület és a Pápai Kosárlabda Club a hozzánk benyújtott költségvetési tervezeteik szerint 217 millió 028 ezer 783 forint értékben adtak be igényt, és ha saját sportszervezeteik országos szövetségei ezt jóváhagyják, ekkora összeget gyűjthetnek össze gazdasági társaságoktól, vállalkozásoktól. Ha Töreki Milán fenyegetőzése beválik, akkor a pápai családokat, az ezekben az egyesületekben sportoló 500 fiatalt ettől a lehetőségtől fosztja meg - hangsúlyozta Áldozó Tamás. A polgármester hozzátette, álláspontja továbbra is az, hogy ezeknek a gyerekeknek a sportpályákon és tornacsarnokokban van a helyük, az a dolguk, hogy ezekben a csapatsportágakban formálódjon a jellemük, erősödjenek, váljanak egészséges felnőtté.

-Társasági adóból a jelenlegi jogszabályok szerint még a színházi kultúra közvetítését lehet támogatni, bár erre egyelőre Pápán nincs fogadószervezet. A Pegazus Színházzal azonban már azon tárgyalunk, ha nonprofit Kft. formájában tudják folytatni tevékenységüket a második félévtől, ők is jogosulttá válnak arra, hogy előadásaikhoz igénybe vegyenek gazdasági társaságoktól társasági adót. Vagyis, ha Töreki Milán várakozásai beválnak és ígéretét teljesíti, eltörlik a társasági adó mai formáját, akkor azt a több száz pápai bérletes óvodás gyermek családját hozzák nehezebb helyzetbe, akik kénytelenek lesznek az előadások költségét a családi büdzséből kifizetni. Nem lesz meg a lehetősége annak, hogy a vállalkozások, gazdasági társaságok ezeket a költségeket mérsékeljék, és olyan gyermekeket is színházi élményhez juttassanak, akinek a családja saját zsebből ezt nem engedheti meg magának - jelentette ki Áldozó Tamás, arra kérve a pápaiakat, április 8-án olyan jelöltet válasszanak, aki nem lehetőségeket akar megvonni, hanem újabb lehetőségeket kíván számukra teremteni.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: valasztas2018
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!