Az írek védőszentjére emlékeztek a Tarczyban


2018-03-19 19:43:54  | cikk: Babos Petra  | 


Az írek védőszentjére emlékeztek a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskola kéttannyelvű oktatásának szerves része, hogy a diákok megismerkedjenek az angolszász országok kultúrájával, szokásaival, ünnepeivel. Ennek hagyományaként évek óta Pápán is megünneplik az írek védőszentje, Szent Patrik napját. A diákok erre a napra zöldbe öltöznek, műsorral készülnek.
A műsot a 3. e osztályosok készítették

Nagy Gabriella, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, kilencedik éve hagyomány, hogy Szent Patrikról megemlékeznek. Az ünnep szimbóluma a háromlevelű zöld lóhere, hisz a legenda szerint Szent Patrik ennek segítségével magyarázta el az íreknek a Szentháromságot. Az szintén a legendárium része, hogy a hittérítő püspök egy szikláról szónokolva kiűzte a kígyókat a smaragdzöld szigetről. Az ír zászló egyik színe is a zöld. Írországot „Smaragdszigetnek” is hívják a táj üdesége miatt. Általános felfogás, hogy ha zöldben vagy, az szerencsét hoz. A szimbólumok a lóhere, az üst, a szivárvány és a patkó - emelte ki a program szervezője.
-Az idei évben is színes programokat szerveztünk a diákoknak. A délután során játékos megmérettetések vártak az alsósokra, voltak versenyfeladatok, valamint puzzle, memóriajáték és célbadobás is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!