Prevenciós délelőtt Pápasalamonban


2018-03-19 09:04:55  | cikk:  | 


Prevenciós délelőtt Pápasalamonban főképe

A pápai rendőrök bűnmegelőzési lakossági fórumra hívták a Pápasalamonban élőket, majd kerékpárokat ellenőriztek és időseket kerestek fel otthonukban.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. március 14-én délelőtt a pápasalamoni Kultúrházban tartottak bűnmegelőzési lakossági fórumot. A rendőrök a betörések, a besurranások és az alkalmi lopások megelőzési lehetőségeit ismertették, majd a résztvevők számára átadták a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által készített „Biztonságos az otthonod?” című prevenciós kiadványt, amely a „HázŐrző” alkalmazást ismerteti. Az alkalmazás okostelefonra letöltve segíti az otthonok biztonságosságának tesztelését. Az eredmény megmutatja a gyenge pontokat és tanácsokat ad a biztonság növelése érdekében. Végezetül a megjelentek a 112-es ingyenes segélyhívószám rendeltetésszerű használatáról is tájékoztatást kaptak.

A fórumot követően a kerékpárral érkezők járműveit ellenőrizték a rendőrök, amelynek során felhívták a figyelmet a hiányzó kötelező tartozékok pótlására, majd láthatósági mellényt és kerékpárcsengőt adtak ajándékba.

A délelőtt végén a helyi önkormányzat munkatársának kíséretében egyedül élő időseket kerestek fel otthonukban a rendőrök, akik számára személyre szóló vagyonvédelmi tanácsokat adtak át.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!