Kis Károlyra emlékeztek az országfutók


2018-03-17 20:31:29  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kis Károlyra emlékeztek az országfutók főképe
Harmadik alkalommal csatlakozott Pápa városa az Országfutás elnevezésű futóeseményhez, mely 2015 márciusában szerveződött, Vadász Vince ötletgazda hívott mindenkit, hogy fusson, gyalogoljon, minimum öt kilométert bárhol az országban, és jelentkezzen az Országfutás honlapján. Eredeti elképzelése az volt, hogy legyen annyi teljesített kilométer, amely körbeérné a 2.246 kilométeres országhatárt. Az első Országfutáson majdnem 4.000 személy 46.733 km-t hozott össze, az országhatár több mint húszszorosát. A hatodik rendezvényen 11.800 regisztráló 130.701 km-t teljesített, amivel az országhatárt 58-szor körbeérték volna, ami hatalmas teljesítmény. A helyi és környékbeli sportolók harmadik alkalommal kapcsolódtak be az országos kezdeményezésbe, a cél pedig az volt, hogy egy remek közösségi programot biztosítsanak a zord időjárással dacolóknak.
- Sajnos az időjárás a tavaly tavaszi eseményhez hasonlóan ezúttal sem fogadott kegyeibe minket, így biztos, hogy az évszakhoz képest hideg időjárás és a szakadó eső miatt az előzetesen közel 80 regisztráltunk közül néhányat visszatart majd az eső - mondta az indulás előtt Györkös Virág szervező. - Ennek ellenére nagy köszönettel tartozom azoknak, akik mégis eljöttek, úgy gondolom, az 50 fős határt bőven el fogjuk érni. Egyéniben és csoportosan is vártuk a mozogni és emlékezni vágyó kicsiket és nagyokat, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy az országfutással Kis Károly nemrég elhunyt atléta edzőnk előtt tisztelgünk, akinek oly sokan rengeteget köszönhetünk.
A sporteseményre Rádi Róbert, a Pápai Atlétikai Club elnöke is ellátogatott, az egyesület vezetője úgy fogalmazott a hallgatóságnak, hogy jobb helyszíne nem is lehetne a megemlékezésnek.
- Azt gondolom Karcsi bácsi edzői munkásságának egyik emblematikus helyszíne a Várkert, hiszen évtizedeken keresztül itt készítette fel tanítványait, bonyolította le a mezei futóversenyeket. A klub célja nem változott, szeretnénk munkáját, szellemiségét továbbvinni és a jövő generációival is megismertetni. Köszönet a szervezőknek, hogy a rendezvénnyel emléket állítanak a kiváló edzőnek, a futókat pedig elismerés illeti elhivatottságukért.
A köszöntés után egyperces néma főhajtással emlékeztek a kiváló edzőre, majd szakadó esőben útnak indultak a futók. A célba érkezést követően a szervezők elismerő oklevéllel, csokoládéval kedveskedtek az 59 résztvevőknek, akik összesen 453 kilométert futottak, azaz az országhatár egyötöd részét teljesítették.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!