Egy pontra rászolgált volna a Perutz


2018-03-16 19:36:51  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Egy pontra rászolgált volna a Perutz főképe
Az NB III-as labdarúgó bajnokság 19. fordulójának nyitómeccsén a Perutz FC a mezőny éllovasához, azaz a Kaposvárhoz látogatott. A pápaiakra nem várt könnyű két félidő, hiszen a jó erőkből álló Rákóczi a feljutást tűzte ki célul maga elé, ebbe pedig nem fér bele egy Pápa elleni fiaskó. Vendég oldalon a sérültek többsége meggyógyult, Böröczky Bálint és Horváth Tamás is visszatért, sőt Baldauf Konrád eltiltása is lejárt. Bordatörés miatt Domján Roland nem játszott, ahogy Németh László sem, aki a III. kerület ellen begyűjtötte ötödik sárga kártyáját. A meccs pikantériáját az adta, hogy a pénteki találkozón a nyugati csoport két legeredményesebb támadója is pályára lépett, a Pápa csatára, Szabó Zsolt 13 góljával vezeti a góllövőlistát, akit a Rákóczi támadója, Sóron Tibor követ tíz találattal. Kiegyenlített erők küzdelmét hozta az első játékrész, a Perutz nem játszott alárendelt szerepet. Sokáig úgy tűnt, nem lesz gól az első félidőben, szünetre mégis egygólos előnnyel mehetett a Kaposvár, a 43.percben Szakály távoli kísérletét Sánta Andorka elé ütötte, akinek közelről már nem volt nehéz dolga 1-0. A második félidő két kimaradt hazai lehetőséggel indult, mindkét alkalommal Kollega ziccerét védte bravúrral Sánta. A 60. percben megduplázta előnyét a Rákóczi, Szakály becsapva védőjét kíméletlenül felvarrta a rövid felsőbe a labdát, Sántának esélye sem volt 2-0. Öt perccel később szépített a Pápa, egy hazai védő a tizenegyespont környékére csúsztatta a labdát, Szabó Zsolt pedig kapásból a hálóba lőtt, a hazai kapus csak beleérni tudott a lövésbe 2-1. A 77.percben megint Sánta bravúrja kellett, hogy meccsben maradjon a Perutz, a pápai hálóőr Ivancsics ziccerét hatástalanította. A folytatásban több gólszerzési lehetőség nem alakult ki egyik oldalon sem, a Perutz nagyságrendekkel jobban játszott az elmúlt héthez képest, és a játék képét tekintve egy pontot megérdemelt volna.

Kaposvár - Perutz FC 2-1 (1-0) Gsz.: Andorka, Szakály ill. Szabó Zs.

Marton Miklós: Nyílt sisakos mérkőzés volt, melyen az ellenfél jobban kihasználta a kínálkozó lehetőségeket. A vereség ellenére láttam pozitívumokat, jobban játszottunk, mint a III. kerület ellen, 0-0-nál nekünk voltak először helyzeteink. Kicsivel nagyobb koncentrációval ponttal, pontokkal térhettünk volna haza.

Kaposvár: Slakta - Nagy J., Ur, Lakatos G., Fodor M. - Godzsajev, Szakály A. - Sóron ('78 Laczkó), Ivancsics ('88 Fonyódi), Kollega K. ('63 Sárközi)- Andorka

Perutz FC: Sánta - Bohner, Császár, Kozma, Böröczky - Somogyi, Baldauf ('70 Udvardi), Nagy B., Skriba ('70 Farkas), Hanzl ('66 Jurik)- Szabó Zs.

A bajnokság halasztott mérkőzés pótlásával folytatódik, március 21-én 17:30-tól Ajkán lép pályára a pápai alakulat.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!