Nemzetiszín játszóház a Kékfestő Múzeumban


2018-03-15 18:27:06  | cikk: HuHa  | fotó: Babos Petra  | 


Nemzetiszín játszóház a Kékfestő Múzeumban főképe
Pápa Város Önkormányzatának március 15-ei ünnepi megemlékezéséhez kapcsolódva ismét 48-as játszóházzal várta a családokat a kékfestő Múzeum ma délelőtt. A gyermekek és kísérőik piros-fehér-zöld tulipánt készítettek papírból, az egészen aprócskákra pedig színező várt. Vonnák Andrea múzeumpedagógus érdeklődésünkre elmondta, céljuk, hogy a kicsik életkorának megfelelő kézműves tevékenység segítségével ismertessék meg őket nemzeti jelképeinkkel, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc motívumaival.Vonnák Andrea múzeumpedagógus (jobbra) is segített a tulipánok elkészítésében

-Szeretnénk, ha minél fiatalabb korban befogadóvá váljanak a gyerekek ünnepeinkkel, nemzeti hagyományainkkal, hőseinkkel kapcsolatban. A kicsik lelkesen vesznek részt programjainkon és örülünk, hogy a szülők is bekapcsolódnak a tevékenységbe, bár nekik a múzeum kiállításait ajánljuk ezen a napon is, hiszen nemzeti ünnepünkön ingyenesen látogatható a múzeum.
Stenger Boglárka és testvére az ünnepi játszóházban

Stenger Boglárka testvérével és anyukájával érkezett a múzeumba és több tulipánt is készített. Mint mesélte, nem volt nehéz feladat, piros, fehér és zöld papírra meg kellett rajzolni a sablon, aztán kivágni és összeragasztani, végül pedig hurkapálcika szárat illeszteni hozzá. A 9 éves kislánytól megtudtuk, az iskolában is beszélgettek az ünnepről, ismerte a forradalom és szabadságharc legfőbb alakjait és a történelmi eseményeket.

A mai ünnep napján a Jókai emlékév tiszteletére a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeiben közelmúltban megnyitott A mi Jókaink című kiállítás is ingyenesen volt látogatható.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: múzeum
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!