'48-as városvezetők, képviselők sírjait keresték fel


2018-03-15 17:31:43  | cikk: Babos Petra  | 


'48-as városvezetők, képviselők sírjait keresték fel főképe
A pápai temetőkben nyugvó 48-as városvezetők, képviselők sírjait kereste fel az Elsősorban Pápai-Városbarát Egylet és Áldozó Tamás polgármester az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából.
Kerecsényi Zoltán egyleti ügyvivő, képviselő elmondta, rendkívül fontosnak érezték Áldozó Tamással, hogy egy szál virággal, mécsessel, s egy nemzeti színű zászlóval eljöjjenek az idei, kerek évfordulós nemzeti ünnepnapon a pápai temetőkertekbe, hogy az egykori '48-asként küzdött városvezetők és önkormányzati képviselők nyugvóhelyeinél tisztelegve, meghajtsák fejüket emlékük előtt, s ezzel is felhívják a figyelmet ezen személyiségek síremlékeinek védelmére, további gondozására.
A pápai Alsóvárosi-köztemetőben Osváld Dániel nemzetőr, volt pápai polgármester, Baráth Ferenc honvéd százados, egykori pápai képviselő, Kis Gábor nemzetőr, egykori pápai képviselő, Szilágyi József honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő, Tóth Dániel honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő sírját, míg a Kálvária-temetőben Woyta József nemzetőr alhadnagy, volt pápai polgármester, Martonfalvay Elek nemzetőr alhadnagy, volt pápai alpolgármester, Nagy Boldizsár nemzetőr, honvéd hadnagy, volt pápai főjegyző, Hanauer Jenő honvéd főhadnagy, egykori pápai képviselő sírját keresték fel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!